Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme: 13.12.2000 - 00:01

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Orman kebabı,

    - Patlıcanlı pilav,

    - Ayva tatlısı .

    AYVA TATLISI (4 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 1 kilo ayva

    - 250 gram toz şeker

    - 3 su bardağı suı

    YAPILIŞI:

    AYVALARI yıkayıp soyun. Iki eşit parçaya bölüp, ortalarını oyun, çıkan çekirdekleri bir kenara ayırın. Ayvaları çelik bir tencereye dizin, her birinin ortasına 1,5 çorba kaşığı şeker koyun, çekirdekleri de üzerine dökün, su ekleyip, kısık ateşte kapağını kapatarak pişirin. Suyunu çekince ateşten alıp, soğumaya bırakın. Servis yaparken arzuya göre kaymakla süsleyin.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı