Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nin mutfagi

    Hürriyet Haber
    12 Aralık 2000 - 00:00Son Güncelleme : 12 Aralık 2000 - 00:01

    GUNUN MONUSU:

    - Sebze corbasi,

    - Sultan kebabi,

    - Yogurt tatlisi .

    SULTAN KEBABI (6 KISILIK)

    MALZEMELER:

    - 4 yufka

    - 1 su bardagi bezelye

    - 2 kabak

    - 2 havuc

    - 1/2 kilo kuzu kusbasi

    - 1 sogan

    - 2 corba kasigi margarin veya tereyagi

    - 1 tatli kasigi kekik

    - 1 tatli kasigi karabiber

    - Bir miktar tuz

    Besamel sos icin ;

    - 2 su bardagi sut

    - 2 corba kasigi un

    - 1 kase kasar rendesi

    - 2 corba kasigi tereyagi

    YAPILISI:

    Etleri tereyaginda suyunu salip cekene dek kavurun. Etler suyunu cekmeye basladiginda piyazlik dogradigimiz sogani ilave edin. Etlerin uzerine hafifce cikacak kadar su dokun. Tavla zari buyuklugunde dogradigimiz havucu tencereye katin. 5 dakika sonra findik buyuklugunde dogradigimiz kabaklari ilave edin. Etler ve sebzeler pismeye yuz tutunca tuzunu, karabiberi, yarim tatli kasigi kekigi, bezelyeyi ekleyip 1-2 tasim daha kaynatip atesten alip ilimasini bekleyin. Yufkalari ust uste serip dorde bolun, elde ettigimiz iki ucgen parcayi ust uste koyup, bir tatli kasesine oturtun, icine bir kepce suyunu suzdurerek kebaptan koyun. Yufkanin disa sarkan uclarini etlerin uzerine kapatarak hafifce yaglanmis tepsiye ters cevirin. Butun yufkalari bu sekilde hazirlayip bekletin. Ayri bir tavada yagi eritip unu ilave ederek surekli karistirin. Atesten alarak hazirladigimiz yufkalarin uzerine gezdirin, kasar rendesi serpip firina verin, uzeri kizarinca alip servis yapin.

    AFIYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı