Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    12.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Sebze çorbası,

    - Sultan kebabı,

    - Yoğurt tatlısı .

    SULTAN KEBABI (6 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 4 yufka

    - 1 su bardağı bezelye

    - 2 kabak

    - 2 havuç

    - 1/2 kilo kuzu kuşbaşı

    - 1 soğan

    - 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

    - 1 tatlı kaşığı kekik

    - 1 tatlı kaşığı karabiber

    - Bir miktar tuz

    Beşamel sos için ;

    - 2 su bardağı süt

    - 2 çorba kaşığı un

    - 1 kase kaşar rendesi

    - 2 çorba kaşığı tereyağı

    YAPILIŞI:

    Etleri tereyağında suyunu salıp çekene dek kavurun. Etler suyunu çekmeye başladığında piyazlık doğradığımız soğanı ilave edin. Etlerin üzerine hafifçe çıkacak kadar su dökün. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız havucu tencereye katın. 5 dakika sonra fındık büyüklüğünde doğradığımız kabakları ilave edin. Etler ve sebzeler pişmeye yüz tutunca tuzunu, karabiberi, yarım tatlı kaşığı kekiği, bezelyeyi ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alıp ılımasını bekleyin. Yufkaları üst üste serip dörde bölün, elde ettiğimiz iki üçgen parçayı üst üste koyup, bir tatlı kasesine oturtun, içine bir kepçe suyunu süzdürerek kebaptan koyun. Yufkanın dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatarak hafifçe yağlanmış tepsiye ters çevirin. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp bekletin. Ayrı bir tavada yağı eritip unu ilave ederek sürekli karıştırın. Ateşten alarak hazırladığımız yufkaların üzerine gezdirin, kaşar rendesi serpip fırına verin, üzeri kızarınca alıp servis yapın.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı