Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    11.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme: 11.12.2000 - 00:01

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Bulgurlu mercimek çorbası,

    - Tencere kebabı,

    - Pilav.

    BULGURLU MERCİMEK ÇORBASI

    (6 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 1 su bardağı bulgur

    - 500 gram kırmızı mercimek

    - 2 çorba kaşığı biber salçası

    - 2 soğan

    - 3 diş soyulmuş sarımsak

    - 5 kahve fincanı margarin

    - 4 su bardağı su veya et suyu

    - 1 tatlı kaşığı pul biber

    - 1 tatlı kaşığı nane

    - Tuz

    YAPILIŞI:

    BİR tencereye 3 kahve fincanı margarini eritip, yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin, pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ilave edip kavurmaya devam edin, yıkanmış mercimeği ince doğranmış sarımsağı da koyup suyunu döküp kaynamaya bırakın. Mercimekler hafif yumuşayınca bulguru ilave edin, tuzunu katıp tekrar kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada 2 kahve fincanı margarini eritip içine kırmızı biberi ve naneyi katıp kızgın olarak çorbanın üstüne dökün, ateşten alıp servis yapın.‘‘

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı