Ege Haberleri

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    10.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    (Grand Plaza Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Mutfaklar Koordinatörü)

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Düğün çorbası,

    - bulgurlu kabak dolması,

    - Yoğurt-salata.

    BULGURLU KABAK DOLMA

    (4 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 1 kilo kabak

    - 1 su bardağı ince bulgur

    - 250 gram kıyma

    - 1 tatlı kaşığı salça

    - 1 soğan

    - tuz, karabiber, nane

    Sos için;

    - 1 küçük paket yoğurt

    - 3 diş sarımsak

    - 1/4 paket margarin

    - 1 çay kaşığı kırmızıbiber

    HAMURUN YAPILIŞI:

    Bir kaba soğanı rendeledikten sonra, salça, baharatlar, tuz ve bulguru ekleyip iyice karıştırın. Elinizle bulgurları ovalayın, kıymayı katıp iyice yoğurun, macun haline gelsin. Bu arada kabakların kabuklarını kazıyın, yıkayıp 3 eşit parçaya bölün, içlerini oyup bulgurlu eti içine doldurun, pişireceğiniz tencereye dizin. Üzerlerinden çıkacak kadar su koyup pişmeye bırakın, suyunu çekince ocaktan alıp servis tabaklarına dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de tavada erittiğiniz ve içine kırmızı biber ilave ederek hazırladığınız sosu dökün.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı