Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    09.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme: 09.12.2000 - 00:01

    (Grand Plaza Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Mutfaklar Koordinatörü)

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Arapaşı çorbası,

    - Sebzeli tavuk haşlama,

    - Peynirli makarna.

    ARAPAŞI ÇORBASI

    (8 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 1 tavuk

    - 1 çorba kaşığı kimyon

    - 2 çorba kaşığı margarin

    - 2 çorba kaşığı tereyağı

    - 2 çorba kaşığı un

    - 1 limon suyu

    - 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

    - 1 çay kaşığı karabiber

    - Tuz

    Hamur için:

    - 3 su bardağı un

    - 6 su bardağı su

    - Biraz tuz

    - Üzerine serpmek için maydanoz

    HAMURUN YAPILIŞI:

    UNU suyla ezerek orta ateşte muhallebi gibi hazırlayın, tuzunu ilave edin sürekli karıştırarak topaklaşmasını önleyin, iyice katılaştığında mikserle çırpıp pürüzsüz kıvam almasını sağlayın. Pişen hamuru yüksek kenarlı bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.

    TAVUĞU yıkayın su ilave ederek pişirin. Pişirdikten sonra tavuğu derisinden ve kemiklerinden ayırarak ince ince doğrayın .

    BİR tencereye yeterince tavuk suyu alın, içine kimyon, salça, tuz, karabiber, limonsuyu, kırmızıbiberi ilave edin. 2 çorba kaşığı unu biraz suyla ezip, tavuk suyunun içine devamlı karıştırarak azar azar ekleyin, çorba kıvamına gelince ocaktan alın, küçük bir tavaya margarin ve tereyağını koyun, üzerine kırmızı biber ilave edip kızdırın.

    HAZIRLADIĞINIZ hamurları kare kare kesip çorbaya atın ve kızdırdığınız yağı çorbanızın üzerine gezdirin maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı