Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    08 Aralık 2000 - 00:00Son Güncelleme : 08 Aralık 2000 - 00:01

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Peynirli fasulye salatası,

    - Köfte yahnisi,

    - Kemalpaşa tatlısı.

    PEYNİRLİ FASULYE SALATASI

    MALZEMELER:

    - 500 gram taze fasulye

    - 4 domates

    - 10 siyah zeytin

    - 3 taze soğan

    - 1 çorba kasesi iri doğranmış beyaz peynir

    - 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    - 3 tatlı kaşığı elma sirkesi

    - Bol miktarda kuru nane, kırmızı biber, tuz

    YAPILIŞI:

    Fasulyeleri ayıklayıp iyice yıkayın, daha sonra tuzlu ve sirkeli suda 15 dakika haşlayın. Fasulyeleri soğuk suya çıkarın (rengi atmasın diye) daha sonra fasulyeleri süzdürün. Domatesleri yıkayıp ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Peynirlerin bir kısmını çatalla iyice ezin, içine nane ve kırmızı biberi ilave edin ve üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirin, soğanı ince ince dilimledikten sonra fasulyeleri de ince ince şeritler halinde dilimleyin, ikisini karıştırın ve salata kasesine koyun. İçine zeytinleri ve domatesleri, ezilmiş peynirleri ilave edin. Kalan yağı, sirkeyi ve tuzu da salatanın üzerine dökün. En son kalan peynir küplerini salatanın üzerine serpiştirin ve servise sunun.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı