Ege Haberleri

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    05.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Buğday çorbası,

    - Ekşili köfte,

    - Meyve.

    BUĞDAY ÇORBASI

    MALZEMELER:

    - 1 su bardağı aşurelik buğday

    - 3 su bardağı yoğurt

    - 3 çorba kaşığı margarin

    - 7 bardak et suyu

    - 1 çorba kaşığı kuru nane

    - 1 adet küçük soğan, tuz, kırmızı biber

    YAPILIŞI:

    Buğdayı ayıklayıp yıkayalım, tencerede bir iki taşım kaynatıp ertesi güne bırakalım. Ertesi gün yumurta, süt ve unu iyice çırpıp ocaktaki tencereye dökelim. Üstüne et suyunu katıp buğday pişince yoğurdu iyice çırpalım, et suyundan alıp incelttikten sonra tencereye dökelim. Bir tavada küçük soğanı doğrayıp öldürelim, kırmızı biberi ve naneyi katalım. Biraz daha kızarttıktan sonra yakmadan tencereye dökelim. Çorba pişene kadar karıştıralım.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı