Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    04 Aralık 2000 - 00:00Son Güncelleme : 04 Aralık 2000 - 00:01

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Kremalı mantar çorbası,

    - İslim kebabı,

    - Çimdik tatlısı.

    ÇİMDİK TATLISI

    MALZEMELER:

    - 1 adet yumurta

    - 1 kahve fincanı yoğurt

    - 1 kahve fincanı sıvı yağ

    - 1 paket kabartma tozu

    - Aldığı kadar un

    - Bir miktar hindistan cevizi

    Şerbeti için:

    - 3.5 su bardağı toz şeker

    - 3 bardak su

    - 1 / 4 limon

    - 1 / 5 su bardağı sıvı yağ

    YAPILIŞI:

    Ön hazırlık olarak şerbeti kaynatalım. Kaynarken içine dörde böldüğümüz limonu atalım. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım, içinden limonu çıkaralım. Hamur için büyükçe bir kaba yumurtayı kırıp, yoğurdu ve yağı ilave edelim. Azar azar un ve kabartma tozunu da ekleyerek; yumuşak, ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru bir zemine un serpmeden 3 milim kalınlığında açalım. Mantı karesi iriliğinde karelere bölelim. Gerekirse elimizle kareleri büyüterek, karşılıklı iki ucunu birleştirelim. Ortaya çıkan iki ucunu da arkadan birleştirelim. Derin bir tencereye sıvı yağ koyalım ve kızdıralım. Delikli kepçe ile çıkarıp soğuttuğumuz şerbete atalım, 10 dakika sonra tatlıları tekrar delikli kepçe ile şerbetten çıkarıp servis tabağına alıp, üstüne Hindistan cevizi serpelim.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı