Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    03.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Gondol köfte,

    - Patates püresi,

    - Yeşil salata.

    GONDOL KÖFTE

    MALZEMELER:

    - Köfte için: 1 / 2 kg kıyma

    - 3 dilim bayat ekmek içi

    - 1 adet soğan, tuz, karabiber

    - Köfte baharı, 1 çay kaşığı karbonat

    - İçine: 10 adet mantar, 1 adet soğan

    - 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 demet maydanoz

    - 2 adet domates, 5 adet sivri biber

    - 1.5 su bardağı su

    - 1 çorba kaşığı salça bir miktar

    - Dilimlenmiş kaşar

    YAPILIŞI:

    KIYMA, rendelenmiş soğan, ekmek içi, baharatları, karbonat ve tuzu birlikte iyice yoğuralım. Soğan ve mantarları küp şeklinde doğrayalım. Mantarlar suyunu çekene kadar yağda kavuralım. İnce kıyılmış maydonoz, tuz, karabiberi ilave ederek ateşten alalım. Köfteleri önce yuvarlayalım, sonra içini oyarak kayık şekline gelmesini sağlayalım. Hazırladığımız köfteleri fırında yarı yarıya pişirelim. Az pişmiş köfteleri fırından alalım ve altına yuvarlak kesilmiş bir dilim domates koyalım. Köftelerin ortalarına mantarlı harçtan doldurup üzerine bir domates ve kaşar dilimi oturtalım. Kalan boşluklara sivri biber dizelim. Salçayı su ile ezip tepsinin içine boşaltalım. Tepsiyi tekrar fırına sürerek kaşarlar eriyene kadar pişirelim.

    AFİYET OLSUN

    (Grand Plaza Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Mutfaklar Koordinatörü)

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı