Ege Haberleri

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    02.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    (Grand Plaza Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Mutfaklar Koordinatörü)

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Yayla çorbası,

    - İzmir köfte,

    - Havuç salatası.

    YAYLA ÇORBASI

    MALZEMELER:

    - 1 çay bardağı pirinç

    - 2 su bardağı tepeleme yoğurt

    - 2 çorba kaşığı margarin

    - 1 kahve fincanı un

    - 1 çay bardağı kaynamış süt

    - 2 yumurta sarısı

    - 7 su bardağı et suyu veya su

    - 1 çorba kaşığı kuru nane

    - Tuz, kırmızı biber

    YAPILIŞI:

    PİRİNCİ yıkayıp et suyu veya suyla pişirelim. Bir kap içinde yoğurdu, sütü, unu ve yumurta sarılarını çırparak pütürsüz bir bulamaç yapalım. Tencerede kaynayan sudan iki kepçe alıp bulamacın içine katıp ılıtalım, kaynayan tencereye dökelim, sürekli karıştırarak biraz daha kaynatalım. Başka yerde margarini eritip içine kırmızı biber ve naneyi katalım, biraz kızartıp çorbanın üstüne caz diye dökelim. Afiyet olsun.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı