Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nin mutfagi

    Hürriyet Haber
    01.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme: 01.12.2000 - 00:01

    GUNUN MONUSU:

    - Ezo gelin corbasi

    - Patatesli tepsi koftesi

    - Nar taneli asure

    NAR TANELI ASURE

    MALZEMELER:

    - 2 su bardagi asurelik bugday

    - 3 su bardagi toz seker

    - 1 / 2 su bardagi nohut

    - 1 cay bardagi kuru fasulye

    - 6 adet kuru incir

    - 10 adet kuru kayisi

    - 3 corba kasigi kus uzumu

    - 1 / 2 cay bardagi cekirdeksiz kuru uzum

    - 1 cay bardagi zarlari soyulmus ceviz ici

    - 1 / 2 cay bardagi findik ici

    SUSLEMEK ICIN

    - 3 tatli kasigi tarcin

    - 1 cay bardagi ceviz ici

    - 1 ayiklanmis nar

    YAPILISI

    BUGDAY, fasulye, nohut ve uzumu yikayip ayri ayri kaplarda bir gece onceden islatin. Asureyi pisireceginiz zaman bugdayi suzerek 15 bardak suyla birlikte buyuk bir tencere ile ocaga koyun. Kaynamaya baslayinca uzerinde biriken kopugu alip tencerenin kapagini kapatin. Diger yanda fasulye ve nohutu ayri kaplarda haslayin. Bugdayi agir ateste 4 - 5 saat, taneleri kaybolana kadar karistirmadan pisirin. Bugdayin suyu un corbasi kivamina gelmeye yakin seker, nohut ve fasulyeyi icine ekleyip birkac tasim kaynatip atesten alin. Findik, kuru uzum, ceviz ici, tarcin ve nar taneleri ile susleyerek servis yapin.

    (Arzu edilirse uzerine gul suyu serpebilirsiniz)

    Afiyet olsun.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı