Ege Haberleri

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    01.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Ezo gelin çorbası

    - Patatesli tepsi köftesi

    - Nar taneli aşure

    NAR TANELİ AŞURE

    MALZEMELER:

    - 2 su bardağı aşurelik buğday

    - 3 su bardağı toz şeker

    - 1 / 2 su bardağı nohut

    - 1 çay bardağı kuru fasulye

    - 6 adet kuru incir

    - 10 adet kuru kayısı

    - 3 çorba kaşığı kuş üzümü

    - 1 / 2 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

    - 1 çay bardağı zarları soyulmuş ceviz içi

    - 1 / 2 çay bardağı fındık içi

    SÜSLEMEK İÇİN

    - 3 tatlı kaşığı tarçın

    - 1 çay bardağı ceviz içi

    - 1 ayıklanmış nar

    YAPILIŞI

    BUĞDAY, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Aşureyi pişireceğiniz zaman buğdayı süzerek 15 bardak suyla birlikte büyük bir tencere ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü alıp tencerenin kapağını kapatın. Diğer yanda fasulye ve nohutu ayrı kaplarda haşlayın. Buğdayı ağır ateşte 4 - 5 saat, taneleri kaybolana kadar karıştırmadan pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmeye yakın şeker, nohut ve fasulyeyi içine ekleyip birkaç taşım kaynatıp ateşten alın. Fındık, kuru üzüm, ceviz içi, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.

    (Arzu edilirse üzerine gül suyu serpebilirsiniz)

    Afiyet olsun.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı