Radyoda DJ'lik yapıyor

19 yaşında bir genç kızım. Benim çıktığım bir genç vardı. Radyoda DJ'lik yapıyor. Ancak o kadar şımarık, o kadar bencil, o kadar para canlısı bir insan ki anlatamam.

Sonunda dayanamadım, ayrıldık. Bir iki ay sonra beni aradı. Benden kopmak istemediğini söyledi. ‘‘Yeniden başlayalım’’ dedi. Ben de çok sevindim. Ancak aradan birkaç saat geçti geçmedi ki, beni yeniden aradı ve benden borç para istedi. Zaten ayrılmadan önce çıktığımız zamanlarda nereye gitsek tüm ödemeleri ben yapıyordum. Benimle para için mi çıkıyor? Onu her şeye rağmen seviyorum ve sizden yardım istiyorum. Rumuz Kullanmak İstemiyorum

CANIM kızım, böyle bir erkek de sevilir mi? Sevgi her şeyden önce güven demektir, saygıdır, paylaşmadır, karşılıklı fedakárlıktır. Tamam anlıyorum, günümüzde siz gençler ne yazık ki paraya biraz fazlaca önem veriyorsunuz. Sizin için marka giyinmek, iyi yerlerde bulunmak, cep telefonları, otomobiller, her şey çok önemli. Bunun için de çok para gerekli. Bu aslında sizin suçunuz değil. Gerçekten son yıllarda gençleri bu yola sürükleyen yanlış politikalar oldu. Amerikan sistemi, yalnızca tüketmeye yönelik bir gençlik yetiştirildi. Ancak burada bencillikten, şımarıklıktan ve seni sömürmekte olan birinden söz ediyoruz. Bir erkeğin çıktığı genç kızdan para istemesi, tüm harcamaları ona yaptırması, sürekli paradan söz etmesi katlanılacak bir şey değil. Elbette arada bir sen de onu davet edebilirsin. Ya da harcamaları paylaşabilirsiniz. Ama ‘‘Bende para yok’’ deyip hesabı sana ödetmesi çok çirkin. Belli ki paraya ihtiyacı olmuş, senin de iyi niyetini, ona olan zaafını biliyor. Barışalım demiş. Çünkü parasız kalmış. Hem neden bu kadar parasız, hiç düşündün mü? Çalışan bir genç neden sürekli parasız olsun ki. Büyük ihtimalle parasını senin gibi fedak*ar olmayan kızlarla yiyordur. Ya da kumar oynuyordur. Aman kızım, bırak Allah'ını seversen bu tip insanları. Sevgi saygıya dayanır. Sen böyle bir insana saygı duyabilir misin?
Yazarın Tüm Yazıları