Radyo ODTÜ sokağı açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Radyo ODTÜ sokağı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 22:26

Dünya ilk kez bir radyo istasyonunun adı sokağa veriliyor ve Radyo ODTÜ Sokağı açılıyor. Kültür ve sanatın kalbinin atacağı Radyo ODTÜ Sokağı, yarın saat 20.00’da Athena konseriyle Ankaralılarla buluşacak.

Haberin Devamı

“SOKAKTA da hayatın sesini aç” sloganıyla hayata geçirilen Radyo ODTÜ Sokağı, Çayyolu’nda açılıyor. Kültür ve sanatın kalbinin atacağı Radyo ODTÜ Sokağı’nda 3 bin kişilik konser alanı, sokak sanatçılarına ayrılmış özel alanlar, bar, pub, performans mekanları, sahaf ve Radyo ODTÜ Şehir Stüdyosu bulunuyor.

Sokak projesi ile Ankara için bir gelenek haline dönüşmüş Radyo ODTÜ Açık Hava Konserlerinin geri döndüğünü belirten Radyo ODTÜ Genel Koordinatörü Levent Alptekin, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Sokak fikrinin altı ay önce tasarlandığını söyleyen Alptekin, “Radyo olarak yılbaşında, bu sokakta bir parti yaptık. ‘İki mekan ve bir sokak, festival gibi yılbaşı’ sloganıyla düzenlediğimiz programımıza 3 bin 500 kişi katıldı. Geniş katılımı gördükten sonra da sokağın her zaman bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasını ve tamamının kullanılmasını ve İstanbul Nevizade’nin Ankara’ya uyarlanmış halini insanların hizmetine sunmak istedik” dedi.

Haberin Devamı

Radyo ODTÜ’nün kurulduğu günden bu yana sokağa inme amacının olduğunu ifade eden Alptekin, “Herkes ulusal olmaya çalışırken, biz yerel gücümüzü korumak istiyoruz. Camdan ve tamamen şeffaf stüdyo fikirden yola çıktık. Yılbaşında yaptığımız organizasyonla da sokağın nabzını ölçtük. Gerekli izinleri aldıktan sonra da faaliyete geçtik. Sekizi faal olmak üzere toplam 10 mekanın buluştuğu adres olan Radyo ODTÜ Sokağı’nda, mekanların konseptlerine ve programlarına da biz karar vereceğiz” diye konuştu.

Şehir Stüdyosu’nda dinleyici ile iç içe

Yaşam biçimi haline gelen Radyo ODTÜ’nün, Radyo ODTÜ Şehir Stüdyosu ile farklı bir boyut kazanacağının da altını çizen Alptekin, şöyle devam etti:
“Türkiye’de internet üzerinden ilk canlı yayın Radyo ODTÜ ile dinlendi. Bir çok film vizyona girmeden önce ilk Radyo ODTÜ Özel Gösterimleri’nde izlendi. Şimdi ise, 17 yıldır herkesin hayatının sesini açan Radyo ODTÜ, artık dinleyicisi ile tamamen iç içe. Merkez stüdyosuna ek olarak, direkt, dinleyicisine ulaşacağı Radyo ODTÜ Şehir Stüdyosu, küp şeklinde, camdan tasarlandı.. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!