Radyo frekansından cinsel içerikli korsan yayın yapılmasına tepki gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Radyo frekansından cinsel içerikli korsan yayın yapılmasına tepki gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 15:43

Radyo frekansından cinsel içerikli korsan yayın yapılmasına tepki gösterdi

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de yayın yapan '38 Kent FM'in Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çiftci, kendine ait radyo frekanslarından korsan yayın yapıldığını ve bu yolla da cinsel içerikli ilaçlar satıldığını öne sürerek, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulundu. BİMER, konuyu Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na iletti. Savcılığın inceleme ardından "Kovuşturmaya yer olmadığına” dair karar vermesine tepki gösteren Çiftci, "Demek ki korsan yayıncılık suç değil" dedi.
Osman Çiftci, 5 Mayıs 2016'de BİMER'e başvurarak, kendisine ait radyo frekansları üzerinden Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir illeri ve çevrelerinde korsan yayın yapıldığına dair şikayette bulundu.  Çiftci, "Frekanslarda yaptığımız kontrollerde Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinde radyomuza ait frekanslardan korsan yayın yapıldığını tespit ettik. Bize ait frekanslar üzerinden cinsel içerikli haplarla ilgili reklamlar yapıldığını gördük. BİMER’e durumu ilettik. BİMER de Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyu aktarınca, savcılık soruşturma başlattı. Savcılık, bu konuda cezai yönü bulunmayan hukuki itilaf olduğu ve bu nedenle kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi.
Savcılık, Çiftçi'ye, 'Eylemin müşteki ile radyo arasında tazminat hükümlerini ilgilendiren, cezai yönü bulunmayan hukuki ihtilaf olduğu, eylemin adli suç oluşturmadığı tüm evrak kapsamında anlaşılmakta, kovuşturma olanağı bulunmadığından olay hakkında kovuşturmaya yer olmadığına' dair kararını tebliğ etti. Çiftçi, bu karara tepki göstererek şöyle dedi:
"Yani bu eylem adli bir suç değil. Savcının bu kararı ile demek ki korsa yayıncılık suç değil. Bu adil ve hukuki olmayan emek hırsızlığının suç sayılmaması şaşılacak bir konu. Demek ki isteyen, istediği şekilde gelişi güzel radyo yayını yapabilir. Çünkü bu konuda korsancılığa karşı bir cezai yaptırım yok. Bize verilen hukuki cevap, bu konuda yani korsan yayın yapmak isteyen işgüzarlara emsalde teşkil edebilir. Konunun yeniden incelenmesi için yeniden adli girişimlerde bulunduk. Umarız korsan yayın yapanları yani emek hırsızlarına yönelik bu hukuk mücadelesinde hak ettiğimiz başarıya ulaşırız.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!