Radyo Evi mi, BM Ofisi mi?

Güzel haberlerim var bu hafta.

Haberin Devamı

“Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi” bölge ofisi İstanbul’da kuruluyor. Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışan ve kısaca “UN Women” olarak adlandırılan birim, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına bakış açısı ve kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi gibi çalışmaları yürütecek. İstanbul da bu sayede Avrupa ve Orta Asya’da yaşayan tüm kadınların sorunları ile ilgili çalışmalara ve uluslararası konferanslara ev sahipliği yapacak.
Fakat ortada bir sorun var. Ofisin TRT İstanbul Radyosu binasında kurulması planlanıyor ve tarihi radyo evlerini vermek istemeyen TRT çalışanları haberi aldıklarından bu yana eylemler yapıyor, bu karara şiddetle karşı çıkıyor. Normal olarak da akıllara ilk şu soru geliyor;
“İstanbul’da bu ofisin kurulabileceği başka bina yok mu?”
Umarım bu yer kavgası bir an önce çözüme kavuşur ve İstanbul bir an önce kadınlarımız için çalışmaya başlar.
Türkiye’nin kadın politikasının oluşturulmasında çok etkin ve ülke açısından da çok prestijli olan bu girişimi gerçekleştirdiği için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na sonsuz teşekkürler...

Haberin Devamı

 Teşekkürler Ümit Boyner

TÜSİAD’da yeni başkan adayının Muharrem Yılmaz olduğunun açıklanmasıyla, Ümit Boyner’in üstlendiği kadın başkanlığı dönemi de sona ermiş oluyor. Bir kadın olarak bu görevi başarıyla tamamlamasının yanında, derneğin en zor zamanlarında kattığı üstün emek ve güçlü duruşu ile bütün kadınlara örnek oldu Ümit Hanım. Tebrikler!  

Yarımdan Bir Olmaz

Kadın Girişimcilerin çalışmalarını özveriyle yürüten ANGİKAD ise yine arı gibi çalışıyor. Bu hafta Ankara’nın en önemli faaliyetlerinden biri olan “Yarımdan bir olmaz” Uluslararası Çalışma Toplantısı ANGİKAD ve UNDP işbirliği ile gerçekleşti. Çalışmanın bu seneki konusu özel sektör ve kamu işletmelerinin üst yönetiminde kadının temsiliydi. Aralarında TOKİ başkan yardımcısı Ayşe Balkan ve Turkcell genel müdür yardımcısı Selen Kocabaş’ın da olduğu, erkek egemen sektörde başarılarını kanıtlamış isimler ve yabancı konuşmacılar toplantıda deneyimlerini aktardı. Aile ve Sosyal Politikalar bakanımız sayın Fatma Şahin de toplantı sonunda genel değerlendirmelerini paylaştı.
Kadınların güç kazanma savaşında birbirlerini desteklemelerinin ve takdir etmelerinin önemi ise bütün konuşmacılar tarafından üzerine basarak vurgulandı.

Haberin Devamı

Hayali bile güzel
 
Geçen hafta okuduğum bir haber, beni az da olsa ümitlendirdi... Brezilya’da yapılan yerel seçimlerin sonucunda tam 621(!) kadın, belediye başkanı seçilmiş. Bu nasıl bir başarı! Bravo!
Bizde de olur mu? Keşke! Hayali bile güzel...

Yazarın Tüm Yazıları