‘Radyasyon’ korkusu çocukları şişmanlattı

Güncelleme Tarihi:

‘Radyasyon’ korkusu çocukları şişmanlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

Fukuşima’daki Daiçi Nükleer Santrali’nde, deprem ve tsunamiden sonra peş peşe patlamalar meydana gelmiş, soğutma sistemi arızalanmış, yakıt çubukları açığa çıkmış ve önemli ölçüde radyoaktif sızıntı olmuştu.

Haberin Devamı

Japon hükümetinin hazırladığı bir rapor, radyoaktif korku nedeniyle sokakta oynayamamaları sonucu, Fukuşima’da oturan çocukların giderek şişmanladığını ortaya koydu. Geçen yıl meydana gelen nükleer kazanın ardınan, bölgede yaşayan çocuklar üzerinde araştırma yapan Japon Eğitim Bakanlığı ilginç bulgulara ulaştı. Ülke genelinde, yaşları beş ila 17 arasında değişen 700 bin çocuğun boylarını ve kilolarını ölçen Bakanlık, obez çocukların oranını karşılaştırdı. 13 yaş grubunun yedisinde en yüksek oranlar Fukuşima’da görüldü.

SOKAĞA ÇIKAMIYORLAR

Japon Eğitim Bakanlığı yetkilileri, “Fukuşima’da nükleer kazanın ardından, bazı yerlerde açık hava aktiviteleri sınırlandırıldığı için, özellikle ilkolkul öğrencileri arasında egzersiz oranı düştü” diye konuştu. Japonya’da 11 Mart 2011’de meydana gelen deprem, Fukuşima Daiçi santralinde radyoaktif sızıntıya neden olmuş ve büyük bir nükleer felakete yol açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!