Radiohead’in ünlü solisti Thom Yorke’un 23 yıllık hayat arkadaşı Doktor Rachel Owen yaÅŸamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Radiohead’in ünlü solisti Thom Yorke’un 23 yıllık hayat arkadaşı Doktor Rachel Owen yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 10:33

Dünyaca ünlü İngiliz alternatif rock grubu Radiohead’in solisti Thom Yorke’un hayat arkadaşı ve iki çocuğunun annesi Rachel Owen 48 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Consequence of Sound’un haberine göre Radiohead’in ‘A Moon Shaped Pool’ albümüne ilham veren doktor Rachel Owen, Pazar günü kanserle olan mücadelesine yenik düştü. 48 yaşında olan ve Oxford Üniversitesi, Pembroke Koleji’nde öğretim görevlisi olan Rachel Owen, hastalığına rağmen son güne kadar öğretmenlik yaptı. 

Radiohead cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

 

İtalyan dili ve edebiyatı eksperi olan Owen, Dante’nin ünlü ‘Divine Comedy’sine yaptığı illüstrasyonlar üzerindeki çalışmalarıyla master yaptı. Doktorluğun yanı sıra görsel çalışmaları da bulunan Owen ve Thom Yorke 23 yıldır birliktelerdi. 

İKİ ÇOCUKLARI VARDI

Â

Radiohead’in ünlü solisti Thom Yorke’un 23 yıllık hayat arkadaşı Doktor Rachel Owen yaşamını yitirdi

Haberin Devamı

Agnes adında bir kızları, Noah adında bir de oğulları bulunan çift, Thom Yorke’un muazzam şöhretine rağmen gözlerden uzak bir hayat sürmeyi ve toplum içinde birlikte görülmemeyi tercih ediyordu. 

2015 yılında ayrılan Yorke ve Owen’ın ilişkisi, Radiohead’in ‘A Moon Shaped Pool’ adlı son albümüne ilham kaynağı olmuştu. 

Yorke, Paris’teki bir konserinde ‘True Love Waits (Gerçek Aşk Bekler)’ şarkısını seslendirmişti. 

Geçtiğimiz haziran ayında İstanbul’da Radiohead’in yeni albümü şerefine Cihangir'de bulunan bir müzik mekanı, içki tüketildiği gerekçesiyle basılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!