Radara takılanlar

Oyun bolluğu var. Uzun yıllardır hiç bu kadar hareketli bir sezon geçirmemiştik. Yakında, Afife ödülleri dağıtılacak malum. Seçim kriterlerine uyan 200’den fazla prodüksiyon bulunduğunu söylediler. Bu, çok etkileyici bir sayı. Jüriye Allah kolaylık versin. Oyunlara ben de yetişemiyorum.

Haberin Devamı

Ridade Tuncel çok değerli bir tiyatro insanı. ‘Apartman’ diye bir oyun yazdı, yönetti. Gidilecek oyunlar listemde birinci sırada. Ridade, Şahika Tekand ekolünden. Çağdaş tiyatro yapıyor. Beden kullanımı ve tiyatroda yazınsal sınırların genleşmesi konularına hakimdir, zeka dolu işler yapar. Apartman, Stüdyo Oyuncuları’nda sahneleniyor. Aynı mekanda Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği ‘Karanlık Korkusu’ da sürüyor. Bu oyunu geçen yıl izlemiş, övgülerimi bu sayfada paylaşmıştım. (www.studiooyunculari.com)
Özen Yula, bizim kuşağın en büyük oyun yazarlarından. ‘Bakarsın Bulutlar Gider’ adlı oyunu yeni başladı. Çok merak ediyorum. Özen, toplumsal dönüşümleri, sosyolojik kavşakları sezer, bilir ve yorumlar. Hem bilgin hem şairdir. Bu kez muhafazakar orta sınıfı ve değişen değerleri ele almış. Herkes bu oyundan bahsediyor. Bo Sahne’de. (www.bosahne.com)
Sevim Burak’ın öyküsünden yola çıkıp, tiyatro ve performans sanatını birleştiren ‘Afrika Dansı’ projesi Salt Galeri’de başlıyor. Ayla Algan’ın başını çektiği Tiyatro Araştırmaları Laboratuarı (TAL), disiplinlerarası bir iş yapmış. Belli ki çok ilginç bir şey. Erol Babaoğlu’nun oyunculuğu bana hep keyif ve ilham vermiştir. O da bu projede. (www.saltonline.org)
Yiğit Sertdemir’in O.B.E.B adlı oyununu 8-10 yıl önce izlemiştim. Yine oynuyorlar. Yiğit yazarlıkta çok büyük mesafe kaydetti. Eski oyun biraz nostaljik, biraz da dağınık. Tabii, ustalık içeren ve gırgır tarafları çok ama genel bir şakulsüzlük hakim, biraz da uzun. Yine de güldük, eğlendik, düşündük. Yiğit yetenekli adam. (www.altidansonra.com)

Yazarın Tüm Yazıları