Rabia işareti beyzbol sopasına cevap mı?

Güncelleme Tarihi:

Rabia işareti beyzbol sopasına cevap mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 12:30

Anadolu Ajansı'nın dün servis ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafı bir anda sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Erdoğan'ın masasında yer alan 'Rabia işareti' heykeli, Obama'nın beyzbol sopalı fotoğrafına cevap olarak yorumlandı. AK Parti Yenimahalle ilçe Kadın Kolları Başkanı Serap Zehra Koyuncu da Twitter mesajında, “Masadaki detayın mesajı tüm Dünyaya... Beyzbol sopalı resme Rabia ile yanıt çok özel önemli bir resim” dedi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ayrı ayrı arayarak, seçim sonuçlarından dolayı tebrik etti. 

Anadolu Ajansı bir ilke imza atarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Obama ile telefon görüşmesi sırasında çekilmiş bir fotoğrafını servis etti. Fotoğrafta en dikkat çeken ise, Erdoğan'ın masasının üzerinde duran "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazılı, Rabia işareti şeklindeki el heykeli idi.

Rabia işareti beyzbol sopasına cevap mı

OBAMA DA, TELEFON KONUŞMASI FOTOĞRAFINI YAYINLAMIŞTI

Benzer bir olay, 30 Temmuz 2012'de de yaşanmıştı.

O dönemde Başbakan olan Erdoğan ile, ABD Başkanı Obama yine bir telefon görüşmesi yaparak, Suriye'de yaşananları görüşmüşlerdi.

Haberin Devamı


Beyaz Saray ise, bu telefon konuşmasına ilişkin bir fotoğraf yayınlamıştı. Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde yayınlanan fotoğrafta en dikkat çeken unsur, Obama'nın elinde bir beyzbol sopasının yer almasıydı. Beyaz Saray internet sitesinde fotoğraf, Obama'nın Erdoğan'la telefon görüşmesi yaparken çekildiğine ilişkin notla yayınlanmıştı.

Obama'nın, Erdoğan'la telefon görüşmesinde elinde beyzbol sopasıyla fotoğrafının yayınlanması, Türkiye'de büyük yankı uyandırmıştı.

FIRST SOPANIN ŞİFRELERİ - TOLGA TANIŞ YAZDI

Rabia işareti beyzbol sopasına cevap mı


O dönemde konu Beyaz Saray sözcüsüne de sorulmuş, Sözcü Hayden şu açıklamayı yapmıştı:


"Bu fotoğrafı sadece bir amaçla yayınladık, o da Başkan Obama'nın Başbakan Erdoğan ile devam eden yakın ilişkisini vurgulamak ve onların Suriye'de kötüye giden durum hakkındaki önemli görüşmelerine dikkati çekmek. Başkan, ABD'nin Türkiye ile işbirliği yaptığı bir dizi önemli konuda, Başbakan Erdoğan ile yakın ortaklık ve arkadaşlığına değer veriyor."

Hayden, “ABD'nin, Türkiye ile ABD halkları arasında var olan son derece güçlü ve kalıcı dostluğa değer verdiğini” de vurgulamıştı.

Haberin Devamı



.

BAKMADAN GEÇME!