R.Carlos: Fenerbahçe'de tarih yazmak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

R.Carlos: Fenerbahçede tarih yazmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2007 19:55

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Roberto Carlos, Real Madrid'in kendisi için güzel anılarla sona erdiğini belirterek, “Şimdi tarihi burada yazmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Samandıra'daki tesislerde antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı futbolcu, kendisi ve takımın durumu hakkında açıklamalar yaptı.

“Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile Fenerbahçe karşı karşıya gelse neler hissederdin?” şeklindeki soruya sarı-lacivertli futbolcu, “Şu an Fenerbahçe forması giyiyorum. Bu forma için elimden geleni yaparım. Real Madrid artık benim için güzel anılarla bitti. Bundan sonra herşey Fenerbahçe için. Şimdi tarihi burada yazmak istiyorum” yanıtını verdi.

Roberto Carlos, “Fenerbahçe'yi Formula 1'deki takımların hangisine benzetirsin?” biçimindeki soruyu ise “Ferrari. Bende Felipe Massa'yım” diye yanıtladı.

“ALEX MİLLİ TAKIMDA OYNAMALI”

Alex'in Türkiye'de çok tartışıldığı, Avrupa'daki takımlarda forma giyemeyeceği yorumlarının yapıldığı ifade edilerek, takım kaptanıyla ilgili düşüncesi sorulan Roberto Carlos, Brezilyalı futbolcu için övgü dolu sözler söyledi.

Haberin Devamı

Alex'in büyük bir oyuncu olduğunu ifade eden Carlos, “İyi oynayamadığı maçlarda mutlaka nedeni vardır. Hayatı boyuncu hep iyi ve büyük bir oyuncu oldu. Eleştiriler zamanla azalacak ve siz de göreceksiniz, özlenen Alex'i hepimiz göreceğiz. İyi oynadığı zamanları ben çok iyi biliyorum. Ne kadar yetenekli olduğunu da biliyorum. Üzerinde büyük bir sorumluluk var” derken, “Alex Brezilya milli takımında olmalı mı?” sorusuna da “Bence evet. Takımımızdan Edu da milli takımda. Bu demek oluyor ki, hem Türkiye ligi, hem Fenerbahçe daha çok takip ediliyor. O burada güzel futbolunu sürdürdüğü sürece Dunga'nın gözünden kaçmaz umarım” şeklinde yanıt verdi.

“TÜRKİYE LİGİ DAHA ÇOK İLGİYİ HAK EDİYOR”

Fenerbahçeli futbolcu, Türkiye liginin düşünüldüğünden daha zorlu ve ilgiyi hak eden bir lig olduğunu ifade etti.
Türkiye ligi hakkındaki düşünceleri sorulan Roberto Carlos, şunları kaydetti:

“Türkiye ligi düşünüldüğünden daha zor bir lig. Avrupa ve dünyadaki birçok lig gibi. Dünyaca çok tanınmış değil belki, ama aslında daha çok ilgiyi hak ediyor. Zorlu maçlar oluyor. Süper kupayı kazandık. Şampiyonlar Ligi'ne kaldık. Umuyorum ki, önümüzdeki dönemlerde eski formumuza ulaşıp tekrar çıkışa geçeceğiz.”

CUMARTESİ SÜRPRİZ OLABİLİR

Brezilyalı futbolcu, teknik direktör Zico'nun, kendisini Çaykur Rizespor maçında sol bekte değil de daha önde orta alanın soluna yakın oynatabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Futbol yorumcularının, kendisinin sol beke mahkum edilmemesi, orta alanda oynatılması gerektiği şeklindeki ifadeleri hatırlatılarak yöneltilen soruyu da Roberto Carlos, şöyle yanıtladı:

“Bu bir seçenek, ama sonuçta Zico'nun kararı. Aslında ben bir sol bek oyuncusuyum, ama tabii ki takımımın bana ileride ihtiyacı olduğunda yaparım. Hocamız 'Önde oynayacaksın' derse, tabii ki olabilir. Bu konuyla ilgili cumartesi günü birkaç yenilik olabilir.”

“Sol açık olarak mı göreceğiz?” sorusuna Carlos, “Evet biraz daha önde” yanıtını verdi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceği gruptan çıkacağına inandığını kaydeden Roberto Carlos, bunun düşünüldüğü gibi kolay olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Kadıköy'deki maçları puan kaybetmeden geçeceklerini düşündüğünü belirten yıldız futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben de gruptan çıkacağımıza inanıyorum, ama tabii ki bu düşünüldüğü gibi kolay olmayacak. Öncelikle kendi sahamızdaki maçları puan kaybetmeden geçeceğimizi düşünüyorum. Bu mükemmel seyirciyle burada iyi baskı oluşturursak, her takımı alt edebiliriz. Dışarıda alınacak 1-2 puanla bunu desteklediğimizde de avantajlı duruma geçeriz, ama dışarıdaki maçların çok kolay olacağını düşünmüyorum.”

“SABIRLI OLMAMIZ GEREKİYOR”

Fenerbahçe'nin, ligin ilk haftalarında beklenilen performansı sahaya yansıtamadığı kaydedilerek, takımın eksiklerinin neler olduğu sorulan Roberto Carlos, uzun yıllar formasını giydiği Real Madrid'de geçirdiği son sezon örneğini vererek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Sezon başında böyle olması çok normal. Geçen sezon Real Madrid'de sezona çok kötü başlamıştık. Sezonun son maçına kadar hiçbir şey belli değildi. Belki iyi futbol oynayarak başlasak şampiyon olamayacaktık. Biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Oynayan futbolcuların buraya alışma süreleri var. Bunlara sabır göstermeliyiz. Her geçen gün üzerine biraz daha koyarak ilerliyoruz.”

(A) Milli Futbol Takımı'nın Malta ile yaptığı maçı izlediğini belirten Roberto Carlos, milli takımın 2002'den itibaren çıkışa geçtiğini, bunun devamının geleceğini anlatarak, “Türk milli takımında çok kaliteli oyuncular var. Dünya futbolunda artık o büyük farklar kalmadı. Malta da bunu gösterdi. Tabii ki, milli takım eğer düşündüğü şeyleri sahada uygulayabilseydi, farklı olabilirdi” diye konuştu.

“ÜÇÜNCÜ KAPTANIM...”

Alex'in kaptanlığının açıklanmasından önce kendisine bu teklifin gelip gelmediği sorulan Roberto Carlos, “Bu konuyu Zico ile konuştum. 3. kaptanım şu anda. Burada kaptan olup olmamam değil, Fenerbahçe'ye bir şeyler katabilmek, mutlu olabilmek ve başarılara ulaşabilmek önemli” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul'daki yaşantıya tam anlamıyla alıştığını belirten Brezilyalı oyuncu, yemeklerin çoğunu beğendiğini, özellikle tatlıların çok güzel olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe'nin dünya kulübü olma hedefinde nelere ihtiyacı olduğu sorusunu da yanıtlayan Brezilyalı oyuncu, sözlerini, “Çok iyi bir yol izliyoruz. Bir sürü oyuncu buraya gelecek. Tanınmış oyuncularla bu amaca ulaşmak daha kolay. Real Madrid, Manchester United, Inter kulüpleri gibi çok seyahat edip tecrübe kazanmak bu başarının altında yatıyor” diye tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!