Quirot yine altını kaptı

Güncelleme Tarihi:

Quirot yine altını kaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Atina'da bayanlar 800 metre finalinde mükemmel koşan Kübalı Ana Fidelia Quirot, altın madalyanın sahibi olurken, iki yıl önce Göteborg'da kazandığı dünya şampiyonluğu unvanını da korudu. Quirot, son 50 metredeki atağıyla yarışı önde götüren olimpiyat şampiyonu ünlü Mozambikli Maria Mutola'yı geçip, 1:57.14'lük derece ile şampiyonluğu elde etti. Rus Yelena Afanasyeva gümüş, Mutola da bronz madalyayı aldı.

4x100 bayan bayrak yarışında ABD birinciliği kazanırken, Marion Jones Atina'da çifte altın madalya kazanan ilk sporcu oldu. 100 metrede de şampiyonluğu kazanan Jones'ın yer aldığı Chryste Gaines, Inger Miller ve Gail Devers'tan kurulu ABD takımı, 41.47'lik derece ile şampiyonluğa koşarken, yeni ABD rekorunu kırdı ve tüm zamanların en iyi ikinci derecesini yaptı. Jamaika 42.10 ile ikinci, Fransa 42.21 ile üçüncü oldu.

Rumen Gabriela Szabo, bayanlar 5000 metrede 14:57.68'lik derece ile altın madalyayı aldı.

İtalyan Roberta Brunet ikinci, 10 bin metrede de gümüş kazanan Portekizli Fernanda Ribeiro da üçüncü oldu.

ABD bayrak takımında şok

ABD erkekler 4x100 metre bayrak takımı yine Dünya Şampiyonası'na ilk tur elemesinde veda etti. B. Lewis, T. Montgomery, D.Mitchell, M.Greene'den kurulu ABD takımının ilk iki adamı Lewis ile Montgomery bayrak değişimini gerçekleştiremedi. 1995'de Göteborg'da yapılan şampiyonada da bayrak değişimini gerçekleştiremeyen ABD ilk turda elenmişti.

Christie'den veda

İngilizlerin ünlü sprinteri Linford Christie, pistlere veda etme kararı aldı. 37 yaşındaki eski avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu artık yarışmayacağını açıklarken, ‘‘Sabah uyandığında daha ne bekliyorsun diye düşündüm ve veda etme kararı aldım'' dedi.

Ludmila Galkina şampiyonluğa uçtu

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar uzun atlamada altın madalya Rus Ludmila Galkina'nın oldu. Galkina, 7.05 metrelik atlayışı ile Rusya'ya Atina'da ilk altın madalyayı kazandırırken, Yunanlı Niki Xanthou (üstte) 6.94 ile ikinciliği, İtalyan Fiona May de 6.91 ile üçüncülüğü elde etti. Alman Heike Drechsler 6.89 ile 4., ABD'li Jackie Joyner-Kersee ise 6.79 ile 5. olabildi.

31 yaşındaki Norveçli Trine Hattestad da bayanlar cirit atmada dünya şampiyonluğunu kazandı. Göteborg'da bundan önce düzenlenen şampiyonaya hamileliği nedeniyle katılamayan eski dünya şampiyonu 68.78 metrelik atışı ile yeniden altın madalya sevinci yaşadı. Avustralyalı Joanna Stone 68.64 ile gümüş, Alman Tanja Damaske de 67.12 ile bronz madalyayı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!