Quasar’ı Likör’ün yeri için buldu, İstanbul’dan Avrupa’ya da götürecek

HAFELE Türkiye CEO’su Hilmi Uytun’la birlikte Monte Carlo’daki Hotel Fairmont’a girdiğimizde Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi CEO’su Haydar Özkan, Fairmont Hotels Dünya Başkanı Jennifer Fox’la imzayı yeni atmıştı:

Haberin Devamı

- Fairmont, İstanbul Mecidiyeköy’deki Likör Fabrikası’nın arazisinde gerçekleşecek Quasar projemizdeki otelimizi yönetmekle kalmayacak, ofis bölümünü de işletecek. Lüks otel markası Fairmont, ofis işletmeciliğini ilk kez İstanbul’da gerçekleştirecek.

Fairmont Hotels yönetimiyle bu konuda yaptığı ilk görüşmeleri anımsadı:

- Fairmont yönetimine Quasar İstanbul projemizdeki ofis bölümünü de yönetmesini ben teklif ettim. Dünyada bu işi daha önce yapmadıkları için başlangıçta karşı çıktılar. Daha sonra teklifimi Jennifer Fox’a açtım. Grubun yöneticileri-nin olumsuz tavrına karşın o teklifimi kabul etti.

Quasar’ın anlamını anımsattı:

- Quasar, “Evrenin en uzak noktasından dünyaya ulaşan ışığın kaynağı olan yıldız”dır. Mecidiyeköy’deki Likör Fabrikası arazisinde yükselecek projemiz için yüzlerce isim önerisi arasından Quasar’ı seçtik. Quasar, İsviçreli Viatrans’ın İstanbul’da yarattığı bir gayrimenkul markası oldu.

Projeye yatırımın 600 milyon doların altında olmayacağını anımsattı:

- Biz projeye aslında finansman tarafı olarak girmiştik. Daha sonra Viatrans yönetimini ikna ettim, proje bizim üstümüze kaldı. Artık Türkiye’de kalıcı yatırımcı olduk.

- Türkiye’de yakın gelecekte yeni projeleriniz olacak mı?

- En geç bir yıl içinde İstanbul’da iddialı yeni projenin anonsunu yapabiliriz. Daha da önemlisi, İstanbul’da yarattığımız Quasar markasını Avrupa ülkelerine de taşımayı planlıyoruz. Böylece bir yabancı yatırımcı olarak Quasar markasını Türkiye’den Avrupa’ya götürmüş olacağız.

Viatrans’ın Türkiye’de kalıcı olduğuna bir başka örnek verdi:

- Bakü’deki Fairmont Otel’in yatırımcıları bizim projenin tamamını istedi. Aklımızı çelmelerine izin vermedik.

Likör Fabrikası’yla ilgili tartışmaların, kendilerine yönelik eleştirilerin sürdüğünü anımsattım:

- Hukuki açıdan önümüzde bir engel yok. Proje adım adım ilerliyor. Likör Fabrikası’nın asıl binasını İstanbul’a yakışır bir kültür-sanat-moda merkezine dönüştürmek istiyoruz. Henüz bu konudaki planımımız netleşmedi.

Likör Fabrikası’nın bahçesindeki çınar ağaçlarına dikkat çekti:

- Orada bir çınar bahçesi oluşturuyoruz. İkisi Almanya’dan, kalanı İtalya’dan olmak üzere 18 çınar ağacı getirdik. En genci 35 yaşında. Onları özel yöntemlerle taşıyıp, yerlerine diktik. Bu iş için 500 bin dolar harcadık.

Dünyanın lüks otel zincirleri Shangri-La, Tanrıverdi Holding’le, Ruffels, Zorlu Center’la, Fairmont da Viatrans-Meydanbey’le İstanbul’a yerleşiyor.

Le Meridien’i Makyol’un Etiler’deki projesine getiren Starwood Grubu da İstanbul’da yeni yerler arıyor. Bu durum, İstanbul’un Türkiye’nin turizminde giderek öne çıkacağını gösteriyor.

Haberin Devamı

Cannes’da Derbent’teki ‘dönüşüm’ü sergiliyor

Haberin Devamı

FRANSA’nın Cannes kentinde Türkiye’nin “Onur ülkesi” olarak yer aldığı gayrimenkul fuarı Mipim’de Yorum İnşaat’ın standına uğradığımızda şirketin patronu aileden Gürkan Ağca ve şirketin CEO’su Fatih Azaklı, heyecanla İstanbul Derbent’teki projenin maketi ve görselleri üzerinden anlatmaya girişti:

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın burada örnek gösterdiği kentsel dönüşüm projesi bu. 1650 konutluk proje, Derbent’te kentsel dönüşümü tetikleyecek.

Gürkan Ağca, projeyle ilgili çalışmalarının 3 yılönceye uzandığını belirtti:

- 1650 konutun 3 yıliçinde tamamlanmasını planlıyoruz. Yani, proje 6 yıl sürmüş olacak. Buradaki hak sahipleri, 500’er bin liralık değere ulaşacak dairelerine yerleşecekler.

Önceliklerinin hak sahiplerinin konutlarını bitirmek olduğunu vurguladı:

- Bu alanda bizim payımıza düşen bölümde kendi projemizi daha sonra yapacağız.

- Oradaki hak sahiplerinin tepkileri duruldu mu?

Fatih Azaklı yanıtladı:

- Çoğunluk bizim projemizden memnun. Arada itiraz edenler elbette oluyor. Proje tamamlandıktan sonra yaptığımız işin değeri daha iyi anlaşılacak.

Cannes’de Derbent’teki kentsel dönüşümü de tanıtmak, yabancıları İstanbul’a daha fazla çekmeye yeter mi?

Haberin Devamı

Cudi’den çıkardığı kömürle Silopi’de elektrik üretiyor

VIATRANS-Meydanbey’in Fairmont Otel’le imza töreni sonrasında Monte Carlo’da İstinye Park ve Orjin Grup’un ortakları Zafer Yıldırım-Zafer Kurşun ikilisi, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner ve Levent Kızıl’la karşılaştık.

Zafer Yıldırım, geçen hafta cumartesi günü Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kestiği bir kurdelayı anımsattı:

- Sayın Başbakan, Turgay Bey’in Silopi’deki termik santralının açılışını yaptı. Ben de törendeydim. Bölgeden törene katılanların coşkusundan çok etkilendim.

Turgay Ciner, Silopi’de elektrik üretmenin önemine dikkat çekti: - Adı terörler bütünleşmiş Cudi Dağı’ndan kömürü çıkarıp, ondan elektrik elde ediyoruz.
Dolayısıyla Silopi’deki yatırımın anlamı daha farklı.

Ciner Grubu’nun Silopi’deki yatırımı 2006’da başlamıştı. Santral bir süredir çalışıyordu. Açılışın bu döneme denk gelmesi, herkesi umutlandıran yeni süreçle daha güçlü mesaj içeriyor.

Yazarın Tüm Yazıları