QuarEsma’tik düşünce!

ERTUĞRUL Sağlam, akıllanmış ya da geçmiş maçlardan dersler çıkarmış. Dar zihniyetin dışına fışkıran sistem futbolculara güven getirmiş. İlk 45 dakika izlediğimiz Beşiktaş, sahadan galip ayrılmalıydı. Fakat forvette etkisiz kalınış skorun oluşmasını engelledi.

Bobo, sezonun en kötü maçını sergiledi. Delgado istediği zaman şov yapıyor, isteksiz hali çekilmiyor. Sol kanatta Tello, İbrahim Akın ikilisi görev yapmalı ki, forvet uç noktalarda etkili olsun.

Beşiktaş, İnönü Stadı’nda ilk kez böylesine tribünleri heyecanlandıran defans ve forvet arasını daraltan düşüncesi ile Avrupai görünüm çizdi. Futbol takımını yönetenler ve teknik patronlar hep kendi isimlerinin kamuoyuna yansımasını istediklerinden, yıldız oyuncu yerine futbol oynamaya çalışan koşan tipler isterler. Bunun adını da sistem oyuncusu palavrası koyarlar.

Acımayacaksın

Önceki akşam Fenerbahçe-CSKA Moskova maçında Alex koşmadan şov yaptı. Dün ise tribünleri ve saha içindekileri kendine hayran bırakan Quaresma ayağına her topu aldığında tehlike oluşturdu. Adamın ismi de futbolu da ’Karizma’. Porto’nun hocası Ferreira kadroyu yaparken önce ’Quaresma sonra diğerleri’ diye tahtaya yazıyor. Siyah beyazlı oyuncular, dün kapasitelerinin sınırlarını zorladılar "İşte bizden bu kadar" dercesine. 5 gün önceki, Galatasaray ne ise dün Avrupa’nın devi Porto da oydu. Bu kadar kötü takımları yakaladığında acımayacaksın, yoksa acınacak duruma düşersin. Beşiktaş, dün mücadele etti ama sezon başındaki oyuncu seçimindeki kalitesizlik teknik direktör Sağlam’ın eksi hanesine eklendi. 3 oyuncu transfer edeceğine 1 tane karizma olmasa da "Quaresma"tik futbolcu olmalıydı. Dünkü maçta galibiyet kaçtıysa Beşiktaş’ı yöneten futbolun patronlarının anti Quaresma’tik düşünüp marka isim transfer yapamadığından oluştu.

Golü kim atacak

Sağlam tek doğru hareketi ikinci yarıda sahada gezinen ve kendisine verilen şansı kullanmayan İ.Akın’ı oyundan alarak gerçekleştirdi. Aldığı oyuncu Higuain, Akın’ın yerini doldurdu mu, doldurmadı mı? Kararı izleyenler versin. Higuain, Arjantin’de gol kralı olmuş. Ama 80’de Delgado’nun pasını ağlara gönderememesinin izahını kim yapacak merak ediyorum.

Beşiktaş koşuyor, mücadele ediyor ama iş yapmıyor. Golü kim atacak? Sağlam eski golcüdür. Ama formülünü kimseye vermiyor galiba. Baksanıza ruhunu teslim etmiş rakipler karşısında takım golcüsüz görüntü çiziyor. ŞampiyonlarLigi maçlarında hiç katkıları olmayan yabancıların farkı da bariz bir şekilde görünüyor. Bir de Galatasaray ile Fenerbahçe’nin yabancılarına bakın. Aradaki farkı görürsünüz, tıpkı gece gündüz farkı gibi...
Yazarın Tüm Yazıları