Quantum Break'in PC macerası sıkıntılı başladı

Güncelleme Tarihi:

Quantum Breakin PC macerası sıkıntılı başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 07:01

Beklenen efsane oyun Quantum Break'in PC'lere gelmesiyle birlikte oyunseverleri üzen sorunlar da patlak verdi.

Haberin Devamı

Son zamanlarda konsolların "yeni nesil" olmaktan çok uzaklaştıkları malumunuz, zira PC'ler donanımsal açıdan kısa süre içinde konsolların senelerce önüne geçmiş durumda. Bununla birlikte konsol oyuncuları gözden çıkartılamayacak kadar büyük bir çoğunluğu temsil etmekte ve oyunların büyük çoğu da öncelikle konsolda çalışacak şekilde optimize edildikten sonra PC'nin gücüne göre port edilmekte.

Quantum Break, bildiğiniz gibi bu yılın en büyük Xbox One hitlerinden biri olması beklenen, oldukça pahalı bir proje. Microsoft'un değişen stratejisi gereği, Xbox One'ın yanında Windows 10 için de piyasaya çıkan oyun, geçtiğimiz hafta ülkemizde de basına tanıtılmıştı. 

Quantum Breakin PC macerası sıkıntılı başladı


Xbox One'da son derece akıcı bir şekilde çalışan ve hem hikaye, hem de oynanış ve grafiksel açıdan beklentimizi fazlasıyla karşılayan Quantum Break, Windows 10 üzerinde bazı sıkıntılar yaşamakta. Konsol versiyonundan farklı olarak 4K çözünürlükte görseller ile oyunculara ulaşan yapım şimdiye kadar kasma problemleri, Universal Windows Platform ile bazı uyumsuzluklar, çökmelere neden olan Nvidia sürücüleri ve 60hz monitörlerde 50 kare/saniye sınırına sahip olması sebebiyle oyuncuların bir miktar canını sıkmış durumda.

Batman: Arkham Knight, Mortal Kombat X ve Just Cause 3'ün ardından Quantum Break'in de güçlü bilgisayarlarımızda sorunsuz çalışabilmesi için biraz zamana ihtiyacı var gibi gözüküyor.

Bakalım Microsoft ve oyunun yapımcısı Remedy sorunların altından kalkabilecek mi?

LEVEL tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!