PYD güçleri Halep'te muhalifleri batıdan kuşatmaya çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

PYD güçleri Halepte muhalifleri batıdan kuşatmaya çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 13:36

Terör örgütü PKK bağlantılı PYD'nin silahlı kanadı YPG, Rus savaş uçaklarının desteğiyle Halep'in merkezindeki muhalifleri batıdan kuşatmak için İdlib'e tek ikmal hattı olan Kastillo yolunu kesmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Suriye'de ilan edilen geçici ve kısmi ateşkesin altıncı gününde PYD güçleri, Halep merkezin kuzeyinde kontrol ettikleri Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallerinden ilerleyerek, merkezdeki muhaliflerin tek ikmal yolunu kesmek için saldırıyor.

PYD güçleri Halepte muhalifleri batıdan kuşatmaya çalışıyor


PYD, yaklaşık bir ay önce Rus savaş uçaklarının desteğiyle Halep'in kuzeyinde, Afrin'in güney ucunda Şii nüfusun yaşadığı Nubul ve Zehra beldelerine ulaşarak, Halep-Türkiye insani koridorunu kesmişti.

Bunun ardından Anadan-Kastillo yolu, Halep merkezdeki muhalifler için İdlib'e ulaşabiledikleri tek ikmal yolu haline gelmişti.

Rus savaş uçakları, bir süredir muhalifleri Halep'te çevrelemek için Nubul ve Zehra yönünden Kastillo yolunu ağır biçimde bombalıyordu.

RUS UÇAKLARI BOMBALAMAYI SÜRDÜRÜYOR

Yerel kaynaklar, bu kez de yolun güneyinden PYD güçlerinin saldırıya geçtiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre; üç gündür Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle yola saldıran PYD güçleri, dün yol üzerindeki Müşrife Tepesi'ne sızdı.

Muhaliflerle çıkan çatışmalar sonrasında Rus savaş uçakları, muhaliflerin kontrolündeki Hüllük ve Gençlik Merkezi bölgesini vurdu.

Bu arada, iki gün önce Kastillo yolunu kullanarak İdlib'e ulaşmaya çalışan bir sivil, PYD'li keskin nişancıların saldırısında hayatını kaybetmişti. Bölgedeki yerel aktivistlerin sivilleri bu yolu kullanmamaları için uyardığı bildiriliyor.

AA'nın haberinde, Rus savaş uçaklarının bölgedeki ağır bombardımanının sürdüğü belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!