Lokomotiv Moskova Türkiye kamplarını iptal etti

Güncelleme Tarihi:

Lokomotiv Moskova Türkiye kamplarını iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 11:41

Türkiye'ye yönelik yaptırımlar uygulamaya başlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararlı tutumu, daha önce, "Kış kamplarını Türkiye'de yapacağız" diyen Lokomotiv Moskova Kulübü'ne de geri adım attırdı. Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile aynı grupta yer alan Lokomotiv'in kadın başkanı Olga Smorodskaya, Antalya'da yapılacak iki kampın da iptal edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Suriye sınırında bir Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'ye birbiri ardına yaptırım uygulamaya başlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararlı tutumu futbolu ve turizmi vurdu.

Rusya futbolunun 'Demir Leydi'si olarak tanınan Lokomotiv Moskova Kulübü Başkanı Olga Smorodskaya, Putin'in baskılarına dayanamadı ve takımının Türkiye'de yapacağı kampları iptal etti.

Rusya Futbol Federasyonu iki gün önce ülkedeki tüm kulüplere, Türkiye'de yapacakları kampları iptal edip başka ülkelere gitmelerini tavsiye etmişti.

Çok sayıda kulüp bu karara uyacaklarını hemen ilan ederken, Lokomotiv Moskova Başkanı Olga Smorodskaya ilk yaptığı açıklamada, "Türkiye planımızdan vazgeçmeyeceğiz ve kamp planımızı bozmayacağız. Biz kulüp olarak aylar öncesinden bir karar aldık ve masraf yaptık. Ocak ayında Türkiye’de olacağız” ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Smorodskaya bu sözlerinin üzerinden 48 saat geçmeden çark etti ve takımının Türkiye'de yapmayı planladığı iki kış kampını da iptal etti.

Lokomotiv Moskova Türkiye kamplarını iptal etti
SMORODSKAYA 'EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞIM BİLİC' DEMİŞTİ
Rus futbolunun en güçlü isimlerinden biri olan Olga Smorodskaya, cesur çıkışlarıyla ünlü bir kulüp başkanı. 'Demir Leydi' lakaplı Smorodskaya, 2012-13 sezonunda takımını çalıştıran Slaven Bilic için, "En büyük hayal kırıklığım" demişti.

Hırvat teknik direktörün Beşiktaş'ta elde ettiği başarılara şaşırdığını belirten Smorodsaya, "Bu, farklı türden hayal kırıklığı. Ben onun Lokomotiv Moskova'da başarılı olacağından emindim. Neden Lokomotiv değil Beşiktaş'ta başarı sağladığına ilişkin soruya halen yanıt bulamıyorum. Türkiye'de lig zorlu. Beşiktaş ise 2 sezon ilk 3'te idi. Ama neden biz 9. sıradaydık burada? Halen anlamış değilim” diye konuşmuştu.

BAKMADAN GEÇME!