Putin, Yeltsin'i ilk başta geri çevirmiş

Güncelleme Tarihi:

Putin, Yeltsini ilk başta geri çevirmiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 00:39

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “The Putin Interviews” (Putin Röportajları) belgeseli için Amerikalı ünlü yönetmen Oliver Stone’a verdiği demeçte 2000 yılında Rusya Devlet Başkanlığı görevine getirilişine dair konuştu. Dört bölümlük belgeselin ilk bölümü ABD’de kablolu “Showtime” TV kanalında yayınlandı. Belgesel Rusya’da daha sonra gösterime girecek.

Haberin Devamı

‘DÜŞÜNMEK İÇİN SÜRE İSTEDİM’
Dönemin Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin’in kendisine yaptığı önce başbakanlık sonra da başkan adaylığı önerisini, “bu görevler çok büyük sorumluluk gerektirdiği, tüm hayatını değiştireceği ve buna hazır olup olmadığından emin olmadığı” için başta geri çevirdiğini ve düşünmek için süre istediğini belirten Putin, “Bürokratken neredeyse sıradan bir insan gibi yaşayabilir, misafirliğe, sinemaya, tiyatroya gidebilir, arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Ancak o durumda Rusya’nın sorumluluğunu üstlenmek farklı bir şeydi. Tek düşündüğüm şey, çocuklarımı nereye saklayacağım oldu” ifadelerini kullandı.

“Bir düşünsenize: Beni görevden alıyorlar ve korumam yok, hiçbir şeyim yok, ne yapabilirim? Nasıl yaşayabilirim ve ailemin güvenliğini nasıl sağlarım? Ne kadar görevde kalacağımı dahi bilmiyordum. Zira başkan beni herhangi bir anda görevden alabilirdi. Daha sonra kendime ‘Eğer kader böyle yazıldıysa sonuna kadar gitmek lazım’ diye düşündüm. O zaman başkan olacağımı kesinlikle bilmiyordum. Bu konuda kimse garanti vermemişti. O günden bu yana
17 yıl geçti” diye devam eden Putin, Yeltsin’in neden kendisini seçtiğini bilmediğinin de altını çizdi. 

BAKMADAN GEÇME!