Putin o yasayı imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Putin o yasayı imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 13:00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesiyle ABD arasında insan değerleri üzerinden yeni soğuk savaşı “Dima yakovlev” evlatlık yasasını imzalamakla başlatmış oldu.

Haberin Devamı

Böylece 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren Amerikan vatandaşları Rusya’dan çocuk evlat edinemeyecek.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma ile üs kanat federasyon konseyi tarafından kabul edilen yasa yalnızca Putin’in imzasına kalmıştı. Sabah saatlerinde önüne gelen yasayı detaylı biçimde inceledikten sonra imzalama kararı aldığını açıklayan Putin, aynı zamanda Rusya içinde kimsesiz çocukların haklarının korunması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için bir kararname yayımladı.

Rusya yönetiminin yasayı yürürlüğe koymasını kısa bir “Üzgünüz” ifadesiyle yorumlayan ABD, binlerce kimsesiz  çocuğun elinden daha iyi bir gelecek imkanının alınmış olduğu belirtildi.

HERŞEY MAGNİTSKİ'NİN ÖLÜMÜYLE BAŞLADI

Rusya’nın aldığı kararı UNICEF (Bİrleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) eleştirerek, Rusya ile ABD arasındaki siyasi problemlere çocukların alet edilmesi istenmeyen bir durum olarak tarif edildi.

Haberin Devamı

Rusya ile ABD arasındaki bu yeni soğuk savaşa Sergey Magnitski adındaki bir avukatın Moskova’daki cezaevinde rüşvet suçlamasından yargılanmayı beklerken ölmesi neden oldu.

Bu kişinin kasıtlı öldürüldüğü kanaatine varan ABD, “Magnitski” yasası adı altında 60 üst düzey Rus bürokrata Amerika’ya girişi yasaklayan yasayı Aralık ayı başında kabul etti.

Putin’in imzalayarak yürürlüğe koyduğu evlatlık yasası da buna karşı misilleme oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!