Putin ile Merkel görüştü: Yeni bir anlaşmaya ihtiyaç yok

Güncelleme Tarihi:

Putin ile Merkel görüştü: Yeni bir anlaşmaya ihtiyaç yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 20:01

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna’nın doğusundaki krizle ilgili olarak Minsk Anlaşması dışında yeni bir anlaşmaya ihtiyaç olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısında konuşan Merkel, Ukrayna kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ukrayna’nın kendi devlet sınırlarına ulaşmasının sağlanmasını istediklerini belirten Merkel, "Bu Minsk Anlaşması'nın bir parçasıdır. Minsk Anlaşması dışında başka anlaşmaya gerek yok. Yerel seçimlerin yapılması için siyasi kararın alınması sağlanmalı. Henüz bunu sağlayamadık. Ancak bu, mevcut anlaşmayı unutalım ve yeni anlaşma imzalayalım demek değildir.” ifadelerini kullandı.

Putin ile Merkel görüştü: Yeni bir anlaşmaya ihtiyaç yok

AGİT’in bölgede bulunmasının önemli olduğunu ifade eden Merkel, gözlem görevlisinin aracının infilak etmesinin gerilimi daha arttırdığını belirtti. Merkel, “Bu problemi (Ukrayna krizi) çözmek için her şeyi yapmamız gerekir. Maalesef başka bir süreç yok. Tekrar tekrar söylemek gerekirse, ateşkesin sağlanması gerekiyor. Ondan sonra siyasi adımlar takip edecek.” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Merkel, Almanya ve Rusya’nın uluslararası terörizmle mücadelede sıkı iş birliği yapabileceğini bildirdi. Merkel, “Uluslararası terörizmle mücadelede birlikteyiz" diye konuştu.

Putin ile Merkel görüştü: Yeni bir anlaşmaya ihtiyaç yok

Rusya’ya uygulanan yaptırımların Rus tarafının Minsk Anlaşması'ndan doğan yükümlülükleri yerine getirmesiyle kaldırılabileceğini dile getiren Merkel, buna rağmen Almanya ve Rusya’nın ekonomi, bilim ve diğer bazı alanlarda temasının devam ettiğine de dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!