Putin- Erdoğan görüşmesi bugün

Güncelleme Tarihi:

Putin- Erdoğan görüşmesi bugün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 09:41

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 'uçak krizi'nden sonra ilk kez yüz yüze görüşecek. Tarihi görüşme Rusya'nın St. Petersburg şehrinde 13.00'da başlayacak.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında St. Petersburg kentinde bugün yapılacak görüşmenin programı belli oldu.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Putin ve Erdoğan tarihi Konstantin Sarayı'nda Moskova saatiyle 13.00'da baş başa görüşecek. Görüşmede Türk Akımı doğalgaz boru hattı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri dahil ikili ekonomik işbirliği projeleri, uluslararası ve bölgesel sorunlar ele alınacak.

Liderler özellikle Suriye başta olmak üzere Ortadoğu sorunlarını ve uluslararası terörle mücadeleye ilişkin konuları masaya yatıracak. Görüşmede Yukarı Karabağ sorununun da ele alınması bekleniyor. Görüşmede ayrıca Erdoğan'ın FETÖ konusunu da gündeme getirileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 10.00'da Rusya'nın St. Petersburg kentine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek uğurladı. 

Haberin Devamı

Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Rusya'ya gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!