Putin doping skandallarına el koydu

Güncelleme Tarihi:

Putin doping skandallarına el koydu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 08:00

Rus sporcuların birbiri ardına dopingli çıkması Rusya'yı sarsarken, Devlet Başkanı Vladimir Putin'den bu konuda kritik bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus sporcuların doping kurallarını ihlal etmesinde sorumluluğun yöneticiler ve antrenörlerde olduğunu söyledi.    

Hükümet toplantısında  Rus sporcuların doping ihlalleri konusunu gündeme getiren Vladimir Putin, bu konuda bütün sorumluluğun, sporcuları yasaklı maddeler listesinin güncellendiği konusunda zamanında bilgilendirmeyen antrenörler ve yöneticilerde olduğunu ifade etti.      

"SPOR YÖNETİCİLERİMİZ WADA'NIN ÖNEMİNİ ANLAMADI"
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Putin, "Spor yöneticilerimiz, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) bazı maddelerin yasaklı maddeler listesine alması kararının önemini anlamayarak uluslararası kurumlar tarafından belirlenen yasaklı maddeler listesini zamanında güncellemedi. Sporcu, antrenör ve diğer uzmanları zamanında bilgilendirmedi" ifadelerini kullandı.      

Haberin Devamı

Rusya Spor Bakanlığı ve Federal Biyomedikal Ajansı'nı da eleştiren Putin, bu tür durumun bir daha yaşanmaması için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve WADA gibi uluslararası kuruluşlarla aktif işbirliği yapılmasını istedi.      

HÜKÜMETE TALİMAT VERDİ
Rusya'da dopingle mücadele kanunlarının da sertleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Putin, bu konuda yeni tekliflerini sunmaları amacıyla hükümete talimat verdiğini de açıkladı.

Putin doping skandallarına el koydu
Buz patenci Ekaterina Bobrova, tenisçi Maria Sharapova, sürat patenciler Semyon Elistratov, Pavel Kulizhnikov ve Ekaterina Konstantinova, voleybolcu Aleksander Markin ve biatlet Eduard Latypov 1 Ocak'ta WADA tarafından yasaklı maddeler listesine alınan meldonyum maddesi kullandığı gerekçesiyle doping testinden geçemeyen Rus sporcular arasında yer almıştı.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!