Pursaklar ve Sarayköy'e yeni minibüs hattı

Güncelleme Tarihi:

Pursaklar ve Sarayköye yeni minibüs hattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 13:06

Pursaklar ve Sarayköy'e yeni minibüs hattı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- PURSAKLAR ile Saray bölgesinde oturan ve İvedik-Ostim sanayi bölgelerinde çalışanlar için minibüs seferleri başladı. Pursaklar'ın Danyıldız bölgesinden de Ulus'a yeni minibüs hattı açıldı.
Sarayköy ve Pursaklar'da oturan vatandaşlar, artık oluşturulan tek minibüs hattıyla, İvedik ve OSTİM'e gidebilecekler. Pursaklar'ın Danyıldız bölgesi sakinleri de güzergah değişikliğiyle, Ulus'a minibüslerle ulaşabilecekler. Her iki bölgenin halkı, afişlerle Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür ettiler. Ankara Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Mart ayında yaptığı toplantısında; Ulus-OSTİM ve Ulus Hasköy hattında çalışan minibüslerden, 4'er araçtan toplam 8 aracın, Pursaklar-OSTİM arasında çalışmasının sağlanması kararlaştırılmıştı. Karara göre, yeni hatta minibüslerin gidiş-dönüş güzergahı şöyle olacak:
Sarayköy'den hareketle İrfan Baştuğ Caddesi (Özal Bulvarı) sağa dönüş, Belediye Caddesi, Yavuz Bulvarı, Gülyazı Yunus Emre, Osman Bey, Atatürk, Farabi, İrfan Baştuğ caddeleri (Özal Bulvarı) sağa dönüş, Ankara Çevre Yolu, Hurdacılar Sitesi Kavşağı'ndan Anadolu Bulvarı sağa dönüş, Melih Gökçek Bulvarı, 1467. Cadde,100. Yıl Bulvarı. Sola dönüş Bağdat Caddesi, Uzay Çağı Caddesi 'U' dönüşü.
Yeni minibüs hattının seferlere başlamasıyla, minibüs güzergahında toplanan vatandaşlar, katkıları nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür ettiler. Ellerinde, “İvedik-OSTİM, hayaldi, gerçek olduö, “İvedik-OSTİM, Pursaklar'a çok daha yakınö, “Dolmuşumuz geldi, çilemiz bittiö yazılı afişler taşıyan Sarayköylü kadınlar, “Eşlerimiz, sanayi bölgelerindeki işlerine tek vasıtayla daha çabuk ulaşabileceklerö diye konuştular ve Başkan Gökçek'e teşekkür ettiler.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Pursaklar Bölge Başkanı Hamdi Kesgin de yeni açılan dolmuş hattıyla ilgili şunları söyledi:
“Pursaklar'dan, Saray'dan, Altınova'dan, Sirkeli'den, İvedik-OSTİM sanayi bölgelerinde çalışan çok sayıda vatandaşımız var. Yeni hatla, onların sıkıntılarını gidermiş olacağız. Bu yeni hatla, vatandaşlarımız alışveriş merkezlerine de gidebilecek, Karşıyaka'da mezarlık ziyaretlerini yapabilecekler yani İstanbul Yolu'na kadar uzanan bir hattı kullanmış olacaklar. Bu hattın talimat vererek açılmasına vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e çok teşekkür ediyorum."
VATANDAŞLAR MEMNUN
Hüseyin Arıkan: Başkanımız Melih Gökçek'e bu hizmeti için teşekkür ederiz. Saray için çok yararlı bir hizmet oldu.
Medine Köksal: Uzun süredir yeni hat beklentimiz vardı, hattın açılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Pursaklar'dan OSTİM'e bir nevi ring gibi oldu. İnşallah hayırlı olur. Halkımız, mezarlıklara da rahat ulaşabilecek. Gurbet Dilekoğlu: Öncelikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Eşim OSTİM'de çalışıyor. Gerçekten çok sevindim, OSTİM'e gitmek için zamanı yoldu geçiyordu. Bu hizmet için emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.
PURSAKLARDAN DANYILDIZ'A MİNİBÜS ÇIKACAK
Minibüs hatlarındaki değişikliklerle, ulaşım imkanları genişleyen ve ulaşım sevinci yaşanan bir diğer yerleşim alanı ise Pursaklar'ın yüksek kesimlerinde yer alan Mimar Sinan Mahallesi oldu. Bu mahallenin, daha önce minibüs hattı bulunmayan Danyıldız bölgesinde, UKOME kararı doğrultusunda güzergah değişikliği yapılarak, vatandaşların minibüslerden yararlanması sağlandı.
UKOME kararına göre, Hasköy-Ulus hattında çalışan minibüslerden 4 aracın güzergahı; 'İrfan Baştuğ Caddesi'ne kadar mevcut güzergah-Yunus Emre Caddesi-Şehit Salim Akyol Caddesi-Karaca Caddesi-Yıldız Caddesi-Ceyhan Caddesi-Yunus Emre Caddesi-Mimar Sinan Cami yanı son durak' olarak belirlendi ve dönüşün de aynı güzergahtan sağlanması kararlaştırıldı.
Kararı duyan mahalle sakinleri, minibüs seferlerinin başlaması nedeniyle son durak önünde toplanarak ellerinde taşıdıkları, “Dolmuşumuz geldi, çilemiz bittiö, “Dolmuş geldi, metro geliyorö yazılı afişler ve dövizlerle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e sorunlarına gösterdiği ilgi ve destekleri nedeniyle teşekkür ettiler.
Bu güzergahla ilgili olarak Danyıldız bölgesi sakinleri de düşüncelerini şöyle dile getirdi:
Ahmet Çağlar (Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı) : Mahallemizin en sıkıntılı konularından biri dolmuş hattıydı. Sağ olsun Melih Başkanımız, bizim bu dileklerimizi yerine getirdi. Vatandaşlarımız Yıldız Caddesi'ne çıkarken sıkıntı yaşıyordu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık bölge sakinleri, istediği yere rahatlıkla gidip gelebilecekler. Pınar Ülker: Daha önce böyle bir dolmuş hattımız yoktu, şimdi çok mutluyuz. Başta, Başkanımız Melih Gökçek olmak üzere, tüm yetkililere teşekkür ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun.
Gülkız Şıvka: Eşlerimiz eşten geç geliyordu, zamanlarının büyük bölümü yolda geçiyordu. Şimdi erken gelebilecekler ve çocuklara daha fazla zaman ayırabilecekler. Yemeğe yetişebilecekler, her yönden iyi oldu. Hele kışın daha fazla sıkıntılıydı. Melih Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz".
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!