Pursaklar güçlü bir şekilde darbe girişimini kınadı

Güncelleme Tarihi:

Pursaklar güçlü bir şekilde darbe girişimini kınadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 11:25

Pursaklar güçlü bir şekilde darbe girişimini kınadı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- PURSAKLAR'da 70'in üzerinde sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek 15 Temmuz'daki FETÖ tarafından düzenlenen darbe girişimini kınadı. Mitingde konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Milletin iradesini gasp edenlere yine milletimiz cevabını vermiştir" dedi.

Pursaklar'da sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek bir kez daha darbe girişimini kınadı. Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı'nda düzenlenen mitinge AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Murat Alpaslan, İlçe Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Türk bayraklarıyla meydanı dolduran binlerce Pursaklarlı hep bir ağızdan 'darbeye hayır' dedi.

Mitingde konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler “FETÖ örgütü sizin meclisinizi bombaladı, devletin kurumlarını bombaladı, milletimizin üzerine tank sürdü, vatandaşlarımızı şehit etti. Ama bu millet o hainlere hak ettiği cevabı verdiö dedi. AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alpaslan ise "Devletine, milletine silah doğrultan vatan hainlerini bu millet asla unutmaz. Bu hain darbe girişimine en güzel cevap sizlerin meydanlarda olmasıdır" diye konuştu.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erddoğan'ın “Meydanlara çıkınö çağrısına kulak vererek sokaklara dökülüp kahramanlık destanı yazan Pursaklar halkına teşekkür etti.

BAŞKAN ÇETİN: KİMSE SIRTIMIZI YERE GETİREMEYECEK

STK'ların bir araya gelerek darbe girişimini kınadığı mitinge hem destek veren hem de mitingde konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Güçlü bir imanı olan devlet başkanımız var. Milletimizin hem devletine hem de dava adamına sahip çıkmıştır. Hepiniz yiğitlik gösterdinizö dedi. 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha kınayan Başkan Çetin, halkın göstermiş olduğu kahramanlığın bir istiklal ve istikbal mücadelesi olduğunu belirterek şu mesajları verdi: “On gündür caddelerde, sokaklarda, havalimanında hiçbirimizi yalnız bırakmadık. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar meydanları terk etmeyeceğiz. Aramıza nifak sokmak isteyenler olabilir, aman dikkat edelim. Mangal gibi yüreği olan Türk milleti, tanka, topa, helikoptere göğsünü siper etti. Allah sizlerden razı olsun. Bu millet şehadet şerbeti içmeyi kendine en güzel şeref bilmiştir. Sizler 15 Temmuz akşamı meydanlara çıkıp, darbeye hayır dediniz" dedi.

STK'LARDAN ORTAK BİLDİRİ

Pursaklar'daki STK'lar adına ortak açıklama yapan Pursaklar Platformu Başkanı Hamdi Kesgin, "Milletimiz iradesiyle, kararlılığıyla bir tarih yazmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve kurumlarını hedefe alan bu darbe girişimini, Pursaklar Platformu Derneği öncülüğünde ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşları olarak şiddetle kınıyoruz" dedi. Mitingin sonunda konuşmacılara bayrak ve Kur'an-ı Kerim hediye edilirken, alana toplanan binlerce Pursaklarlıya da çorba ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!