Pursaklar Devlet Hastanesi'nin yüzde 25'i tamam

Güncelleme Tarihi:

Pursaklar Devlet Hastanesinin yüzde 25i tamam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 14:03

Pursaklar Devlet Hastanesi'nin yüzde 25'i tamam

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- PURSAKLAR'ın en büyük ihtiyacı olan ve yüzde 25'lik kısmı tamamlanan 150 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık altı aydır çalışmalarını sürdüren yüklenici firma, 2017'de hastaneyi bitirip teslim etmek için gece gündüz mesai yapıyor. 3 bloktan oluşan hastane inşaatında poliklinikler kısmı tamamlandı. Hastane inşaatının ise yüzde 25'lik kısmı bitti.

Çalışmaların iyi bir şekilde ilerlediğini belirten Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise “Hastane inşaatını sık sık ziyaret edip buradaki kardeşlerimizden bilgi alıyoruz. Çalışmaları yakından takip ediyorum. Şu anda üçüncü bloğun temel atma işi tamamlandı, zemin yalıtımına başlanıldı. İşçi kardeşlerimiz çok iyi çalışıyor. Rabbim kolaylık versinö diyerek hastane inşaatını değerlendirdi.

HASTANE, BÖLGENİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK KAPASİTEDE

11 mühendisin takip ettiği ve 300 işçinin çalıştığı hastane inşaatında polikliniklerin ince inşaatına başlandı. Havalandırma ve elektrik tesisatı döşenen poliklinikler içindeki sıva ve boyama işlemi de başladı. Pursaklar Devlet Hastanesi içerisinde Kulak Burun Boğaz (K.B.B), dâhiliye, ortopedi, diyetisyen, kadın doğum, göz, genel cerrahi, cildiye, göğüs hastalıkları, nöroloji, kardiyoloji, psikiyatrı, 7 adet ameliyathane, 1 adet sezeryanhane, mescit, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, laboratuvarlar, röntgen odaları gibi bütün bölümler yer alacak. Son zamanlarda kamu kurumlarında kreşlerin zorunlu hale gelmesiyle birlikte Türkiye genelindeki yeni yapılan hastanelere anaokulu projeleri de dâhil ediliyor. Bunlardan biri olan Purskalar Devlet Hastanesi Projesi'ne anaokulu da dâhil edildi. 3 blok olarak inşa edilen hastane, 5 ayrı binadan oluşacak. Hasta kabul kısmında anaokulu da bulunacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!