Pul sergisinden Kırdemirler'e 3 madalya

Güncelleme Tarihi:

Pul sergisinden Kırdemirlere 3 madalya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 13:08

Pul sergisinden Kırdemirler'e 3 madalya

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)

PTT ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen İzmir 2016 Milli Pul Sergisi’ne katılan Kırdemirler, 3 madalya kazandı.

Yıllardır birçok ulusal sergi ve yarışmada koleksiyonları sergilen ve ödüller kazanan Eskişehir Filatelistler Derneği Başkanı Avukat Şükrü Kırdemir, Avukat Özgür Evren Kırdemir ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Basın Danışmanı Utku Görkem Kırdemir İzmir’den 3 madalyayla döndü.

UZUN YILLARIN EMEĞİ

Baba Kırdemir’in, Büyük Vermey madalyasıyla ödüllendirildiği koleksiyonu, Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki “Hüdavendigar Vilayeti’ni” kapsıyor. 2014 yılında Gaziantep’de düzenlenen Milli Pul sergisi’nde de “Büyük Vermey” madalyası ile ödüllendirilen “Hüdavendigar Vilayeti Koleksiyonu” bu sergiye 1,5 kat büyütülerek hazırlandı. Hüdavendigar Vilayeti günümüzde, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir ve ilçelerinden oluşuyor. Eskişehir’in ve komşu kentlerin geçmişte kullanılan özgün belgelerini, kartpostallarını, damgalarını, içeren ve buram buram tarih kokan bu koleksiyon, geçmiş ile bugünü birbirine bağlayan kent belleğinin oluşumuna katkı sağlayacak nitelikte olduğu için, büyük ilgi görüyor.

TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA BİR İLK

Avukat Özgür Evren Kırdemir ise İzmir 2016 Milli Pul Sergisi’ne, Türkiye’de ilk kez oluşturulan “İstanbul-Kahire Uçuşu” isimli koleksiyon ile katıldı. Koleksiyon, Balkan Savaşının acı hatıralarını silmek ve Osmanlı İmparatorluğunun kuvvetini göstererek sarsılan prestijini takviye etmek için organize edilen uçuş olma özelliğini taşıyor. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde heykeli olan, Pilot Fethi Bey ile, iki arkadaşının şehit olduğu ve “ilk hava şehitlerimiz” olarak tarihe geçtikleri bu uçuşların “filatelik olarak koleksiyonu” ilk kez yapılıyor, ve önemli belgeler içeriyor. İlk kez görücüye çıkan bu koleksiyon Özgür Evren Kırdemir’e, “Büyük Gümüş” madalyası kazandırdı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Basın Danışmanı Utku Görkem Kırdemir ise, “Türk Büyükleri” isimli koleksiyonuyla, Büyük Gümüş madalyası kazandı. Koleksiyon, Türkiye’de tedavüle çıkan ve Türk Büyükleri teması altında toplanabilecek tüm pullardan, ilk gün zarflarından, erörlü pullardan ve özel damgalardan oluşuyor.

YAKIN HEDEF, ESKİŞEHİR’DE MİLLİ PUL SERGİSİ

Uzun yıllardır bilimsel metodlar ve büyük bir titizlikle pul koleksiyonu yapan, ulusal yarışmalarda birçok madalya kazanan Avukat Şükrü Kırdemir, ilk kez, iki oğlu ile birlikte aynı sergiye katıldıklarını söyleyerek, “ inanıyorum ki, torunlarım Çınar Şükrü ve Özgür Su da, pul koleksiyonu yapacaklar ve bizler gibi, tarihimize sahip çıkacaklar” dedi. Eskişehir Filateli Derneği Başkanı olan Avukat Şükrü Kırdemir, bundan sonraki ilk hedefinin ise, Eskişehir’de ulusal bir pul sergisi açmak olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!