Pukku Mikku ile geliyor

Güncelleme Tarihi:

Pukku Mikku ile geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 01:00

Uzun süredir ortalarda görünmeyen Janset, “Macera Kalesi” adlı yarışmayla ekrana döndü.

Haberin Devamı

Sevgilisi Tarkan Gözübüyük ile kurdukları “Pukku Mikku” adlı grupla müzik sektörüne de adım atan Janset, planlarını InStyle’a anlattı: “Biz gönlümüzden geçeni yapıp sunuyoruz. Bizimle eğlenmek isteyenlerle bir gün bir yerde buluşup, şarkılar söyleyip deli gibi dans edeceğiz.”   
              
GRUBUNUN ADI PUKKU MİKKU           

Sunuculuk ve oyunculuğun yanı sıra hayatındaki bir başka proje de “Pukku Mikku”. Hayır, bu bir çizgi film değil, onun vokal yaptığı grubun adı. Sümer dilinde ‘davul ve tokmak’ anlamına geliyor. “Hayatımızdaki yerleri dolayısıyla müzik ve film iyice kaynaşmış durumda” diyor, uzun yıllardır bas gitarist/prodüktör Tarkan Gözübüyük’le beraber olan Janset. “ısmi konana kadar iki-üç sene Tarkan’la, ‘Nasıl?’ kısmını konuştuk. Sonra melodiler çıkmaya başladı” derken ismi bulan kişinin de fikir adamı Hasan Çetin olduğunu belirtiyor.    

Projede etkin bir biçimde yer alan isimlerden biri, müzisyen Cihan Barış. Mor ve Ötesi’nden Kerem Özyeğen’in gitarlarıyla eşlik ettiği ilk parçaları “Kırmızı Başlık”, internet üzerinden dinlenebiliyor. şu sıralar ikinci parçalarını bitirip, Hale Utangaç’ın hazırladığı bu internet sitesinde yayınlamayı planlıyorlar. Bu bir cover; Turgut Berkes’in “Kara Kutu” albümünden “ıçimizdeki Dünya” adlı şarkı.

Haberin Devamı

BENİ BABAM ROCK’ÇI YAPTI                               
Peki ufukta bir albüm var mı? “Albümden ziyade müzik projesi bu” diyor Janset ve devam ediyor: “Sanal alemden başladı yolculuk. ılerledikçe neler olacağını göreceğiz. Videolar, konserler, daha neler neler... Biz gönlümüzden geçeni yapıp sunuyoruz. Bizimle eğlenmek isteyenlerle bir gün bir yerde buluşup, şarkılar söyleyip deli gibi dans edeceğiz inşallah.”

Janset’e onu müziğin içine sokan grubun ya da müzisyenin kim olduğunu sorunca, “ıtiraf ediyorum, beni babam rock’çı yaptı” diyor. Babasının Almanya’dan gönderdiği video kasetler sayesinde Depeche Mode, Joan Jett, Prince, Nina Hagen, Billy Idol, Bon Jovi, Megadeth gibi isimlerle tanışmış. Lise yıllarında ise üst kat komşusu Dilek Abla ona Metallica, Iron Maiden ve Judas Priest dinletmiş.

Haberin Devamı

PROJELERİ MARİFETMİŞ GİBİ ANLATIRDIM
Okulda müzik dersleri çok iyi olmasına rağmen konservatuvar sınavlarında şan yerine oyunculuğu tercih etmiş Janset. Fakat sonrasında da iyi bir dinleyici olmuş. “Sonra kaptık yakışıklı bas’çıyı ve rock’ın göbeğine düştük” diyor gülerek.
Bu arada yeni projeleri de kapıda. Ama bunlardan çok fazla bahsetmemeyi tercih ediyor. “Projelerin mutfak aşamasından bahsetmek pek doğru gelmiyor artık. Eskiden marifetmiş gibi anlatırdım ama her seferinde çok enteresan bir şekilde olamadı. Görülür oldukça konuşuruz üstüne” diyor ama mutfağın çok hareketli olduğunu da saklamıyor.

ÇORAP,İÇ ÇAMAŞIRI,ŞEKER VE ÇİKOLATA
Alışveriş konusunda dengeli olup olmadığını sorduğumuz Janset, “Ne aldığıma göre değişir” diye cevap veriyor. Mesela konu çorap, iç çamaşırı, şeker ve çikolata olunca durum kendi tabiriyle “Eyvah eyvah!” Spor ayakkabı ve parfüm de vazgeçilmezleri arasında. Hakan Yıldırım, Bahar Korçan, Jean Paul Gaultier, Yeşim Aydın, John Galliano, Valentino ve Diesel’in tasarımlarını beğeniyor. Los Angeles’a gittiğinde Urban Outfitters ve Victoria’s Secret’ı mutlaka ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

DİZİ YAPMAK EZİYET
Janset, şu sıralar bir dizide rol almayı pek düşünmüyor. Nedenini ise şöyle anlatıyor: “Günümüz koşulsuzluğunda çekilmeye çalışılan diziye benzeyen yapımların içinde olmak gibi bir hevesim yok. şartlar düzelirse, sendikalı olmanın utanç değil gereklilik olduğu anlaşılırsa, 45 dakika drama, 25 dakika sitcom olursa elbette düşünürüm. Erol Avcı, şükrü Avşar ya da Cem Yılmaz gibi projesine emek, çalışanına hakkını veren örnekler çoğalmadıkça ve sözü geçer başrol oyuncuları bu çalışma şartlarına ‘Dur!’ demek için bir araya gelemediği sürece, dizi yapmak eziyetten öteye geçemeyecek.”                  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!