Püf noktası

Güncelleme Tarihi:

Püf noktası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Güzel kokular

Salonunuzun havasının kirlendiğini düşünüyorsunuz, ama pencereyi açamıyorsunuz. İki portakal, bir limon ve iki elmayı soyarak kabuklarını bir tabağa koyun. Meyve kabuklarının kokusu, salonun havasını değiştirir.

Gümüşleri temizlerken

Gümüş eşyayı temizleyip parlatmak için gümüş tozu kullanırsınız. Eğer elinizin altında gümüş tozu yoksa, bir kabı suyla doldurup, iki paket kabartma tozu dökün. Su kaynamaya başladığı zaman gümüşlerinizi kaba koyun. Gümüşlerinizin temizlendiklerinden emin olunca kaptan çıkarın ve yumuşak bir bezle kurulayın.

Sos lekeleri

Barbekü soslarının lekelerini çıkarmak sanıldığı kadar zor değildir. Önce lekeyi soğuk suya batırılmış bir süngerle silin. Eğer leke hâlâ yerinde duruyorsa, yarım ölçü suya yarım ölçü sirke ilave edin ve lekeli kısmı bu karışımla silin. Daha sonra yıkayın. Eskimiş lekelere biraz gliserin damlatıp sildikten sonra bu uygulamayı tekrarlayın.

Küf kokusu

Uzun süre açılmayan çekmecelere küf kokusu sinebilir. Bu kokudan kurtulmak için güneşli günlerde çekmeceleri güneş altında birkaç saat tutmak yeterli olabilir. Eğer koku çıkmıyorsa, bir ölçü sirke ve iki ölçü sudan oluşan karışıma bir süngeri batırıp bununla çekmecenin iç kısmını silin.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!