PSV ağır yaralı

Güncelleme Tarihi:

PSV ağır yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 00:00

Son maçında Venlo’yu 3-1 yenerek moral bulan kırmızı beyazlılarda, defansın belkemiği Da Costa ile orta saha oyuncuları Afellay ve Culina, bugün forma giyemeyecek.

PSV Eindhoven, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde konuk edeceği Fenerbahçe karşısına moralli ama yaralı çıkacak... Hollanda Birinci Ligi’nde oynadığı son maçta VVV Venlo’yu 3-1 yenerek ikinci sıradaki yerini koruyan PSV, Fenerbahçe önünde üç oyuncusundan yoksun mücadele edecek. Portekizli Manuel da Costa ile Avustralyalı Jason Culina dizlerinden, Faslı İbrahim Afellay da ayak parmağı kırık olduğu için bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Aynı zamanda Portekiz Milli Takımı’nda da oynayan Manuel da Costa, PSV Eindhoven savunmasının en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Son derece yetenekli bir orta saha oyuncusu olan Faslı Afellay’ın yokluğu da PSV açısından önemli bir eksik olarak kabul ediliyor.

Üç forvetle oynayacaklar

Genelde 4-4-2 taktiğiyle sahaya yayılan PSV Eindhoven, Fenerbahçe karşısında üç forvetle oynayacak. Teknik direktör Ronald Koeman, üç önemli golcüsü; Danny Koevermans, Danko Lazoviç ve Jefferson Farfan’a bugünkü maçta ilk 11’de şans verecek. Geçen sezon AZ Alkmaar’da 31 maçta 22 gol atan ve bu sezon da Hollanda Ligi’ndeki 6 karşılaşmada fileleri 6 kez havalandıran Koevermans, PSV’nin en büyük silahı. Bu sezon Vitesse Arnheim’den transfer edilen ve Hollanda Ligi’nde 2, Şampiyonlar Ligi’nde 1 gol atan Lazoviç de sürekli yükselen başarı grafiğiyle PSV’nin kozları arasında. Ayrıca, geçen sezon 30 maçta 21 gol kaydeden Farfan da çok önemli bir futbolcu.

Bu arada Fenerbahçe’nin Konyaspor’u 4-1 yendiği karşılaşmayı izleyen PSV Eindhoven’ın antrenörü Tonny Bruins Slot, Algemeen Dagblad gazetesine verdiği demeçte, sarı lacivertli temsilcimize övgüler yağdırdı. "Fenerbahçe hem güçlü hem yaratıcı bir takım" ifadesini kullanan Slot, sarı lacivertli takımın başarılı performansında Brezilyalı futbolcuların katkısının büyük olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!