Psikolojisi bozuldu yolcuları indirdi

Güncelleme Tarihi:

Psikolojisi bozuldu yolcuları indirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 16:44

Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir EGO otobüsünün şoförü, psikolojisinin bozulduğu ve stresle kaza yapabileceği gerekçesiyle yolcuları otobüsten indirdi. Belediye şoföre izin verip dinlendireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Başkent’te Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir EGO otobüsünün şoförü, psikolojisinin bozulduğu ve stresle kaza yapabileceği gerekçesiyle yolcuları otobüsten indirdi. O anları otobüsteki yolculardan biri cep telefonu kamerasıyla kaydederek sosyal medyada paylaşınca olay büyük yankı buldu. EGO Genel Müdürlüğü tarafından 30 Mayıs Salı günü 312 hat No’lu ‘Karapürçek-Ulus’ hattında yaşanan olayla ilgili yapılan açıklamada “İdarece bu personelimizin dinlenmesi ve moralinin düzelmesi için izin kullandırılması uygun görülmüştür” denildi. Şoförün bir önceki durakta bir yolcuyla tartışması üzerine çıkan olayla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

MORALİ BOZULDU HASTANEYE GİTTİ

“30 Mayıs 2017 tarihinde aracını kullanan M.A.K. adlı EGO şoförü, 30032 No’lu Anafartalar Çarşısı durağına yanaştığı sırada, aynı durakta önündeki bir başka aracımızdan engelli bir yolcumuz indiği için durağa tam yanaşamamıştır. Bu arada inişler için de durum müsait olunca, içerideki yolcuların daha fazla beklememesi için iniş kapılarını açarak yolcuları indirmiştir. Daha sonra önündeki aracın hareket etmesi ile durağa yanaşarak, binmek isteyen yolcular için ön kapıyı açmış ve yolcular araca binmiştir. O esnada bir yolcumuz kapıyı niçin daha erken açmadığını sorunca şoför, ‘durağa tam yanaşamadığı için kapıyı açmadığını’ ifade etmiştir. Bunu üzerine yolcu şoförümüze bağırarak, ‘seni şikayet edeceğim’ diye cep telefonu ile konuşmuş daha sonra yolculuk devam ederken de cep telefonuna kayıt yapmış ve davranışlarıyla şoförümüzü rahatsız etmeye devam etmiştir. Bunun üzerine şoför de rahatsızlanmış ve içerideki yolcuların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için bir başka araca geçmelerini istemiştir. Kendisinin de morali bozulduğu için hastaneye gitmiştir. İdarece de bu personelimizin dinlenmesi ve moralinin düzelmesi için izin kullandırılması uygun görülmüştür.”

Haberin Devamı

O HAREKETLERE KARŞI EĞİTİMLİLER

Hürriyet’e konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden üst düzey bir yetkili ise “Yeni bir şoför de değil eski bir çalışan. 10 yılın üzerinde bizimle birlikte olan bir şoför. Karayolları yönetmeliğinde 5 yıl öngörmesine rağmen biz bu arkadaşlarımızı 2 yılda bir psikoteknikten geçiriyoruz. Her yıl öfke kontrolü ve iletişim eğitimine de tabi tutuyoruz. Kesinlikle vatandaşın o tür hareketlerine karşı eğitimliler” dedi.

Haberin Devamı

ŞOFÖR M.A.K. : ARKADAŞLAR PSİKOLOJİM BOZULDU

Görüntülere göre; seyir halinde olan otobüsü sağa çeken sürücü M.A.K. kapıları açtıktan sonra yolculara dönerek, “Arkadaşlar psikolojim bozuldu benim. Arabadan inin, başka arabaya binin, ben amirlerimi de arıyorum hastaneye geçiyorum. Bu stresle gidersem kaza yaparım, sizin canınıza mal olurum” diyor. Şoförün uyarılarını dikkate alan yolcular, başka bir araca binmek üzere otobüsü boşaltıyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine olayla ilgili çok sayıda vatandaş farklı yorumlarda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!