PSG'de Robert atesi

Güncelleme Tarihi:

PSGde Robert atesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Montpellier'den transfer edilen Laurent Robert, Rennes'e attığı iki golle Paris Saint Germain'in sahadan 3-1 galip ayrılıp Fransa Ligi'nde zirveye çıkmasını sağladı.

Chelsea sezona farkla başladı

İNGİLTERE Süper Ligi'nde Chelsea, sezona ligin yeni takımı Sunderland'ı 4-0 yenerek fırtına gibi bir başlangıç yaptı. İtalyan Gianfranco Zola, attığı gol yanında iki golün de hazırlayıcısı olurken Chelsea'yi sırtlayan isimlerin başında yer aldı. Chelsea'nin diğer golleri ise Uruguaylı Gustavo Poyet (2) ile sonradan sahaya sürülen Tore Andre Flo'dan geldi. Şampiyonluğun en güçlü favorileri arasında gösterilen Arsenal, sahasında konuk ettiği Leicester City'yi son dakikada Sinclair'in kendi kalesine attığı golle 2-1 yendi. 57. dakikada Cottee'nin golüyle yenik duruma düşen Arsenal, 65'te Bergkamp ile skoru eşitledi. Maçın bitimine saniyeler kala Sinclair'in attığı gol, Arsenal'a 3 puan kazandırdı. Bradford deplasmanda Middlesbrough'u 1-0 yenerken, konuk takımın tek golünde Galatasaray'ın eski futbolcusu Dean Saunders'in imzası vardı. Diğer sonuçlar: Coventry-Southampton: 0-1, Leeds United-Derby County: 0-0, Newcastle-Aston Villa: 0-1, S.Wednesday-Liverpool: 1-2, Watford-Wimbledon: 2-3, West Ham-Tottenham: 1-0.

FRANSA Ligi'nde yeni transfer Laurent Robert'in sırtladığı ve iki golle galibiyete taşıdığı Paris Saint Germain, Rennes karşısında aldığı 3-1'lik galibiyetle ikinci hafta sonunda zirveye çıktı. Bu sezon 45 milyon franka Montpellier'den transfer edilen Robert, sezonun ilk maçında attığı golün ardından Rennes karşısında da 13. dakikada fileleri havalandırıp PSG'yi öne geçirdi. İlk yarının bitimi öncesi Rennes Lamine Diatta ile beraberliği yakalayınca devre 1-1 kapandı. Mickael Madar ikinci yarının başında PSG'yi yeniden öne geçirirken, son dakikada ikinci kez sahneye çıkan Robert maçın skorunu 3-1 olarak belirledi.

Montpellier ise Stade de la Mosson'daki seyircisi önündeki ilk lig maçında şampiyon Bordeaux ile 2-2 berabere kaldı. Nenad Dzodic ve Patrice Loko'nun maçın başında attığı iki golle Montpellier iki farkla öne geçti. Johan Micoud ile devreyi farkı bire indirerek kapayan Bordeaux, geçen sezonun gol kralı Sylvain Wiltord'un 60. dakikadaki golüyle beraberliği yakalayıp sahadan 1 puanla ayrıldı. 6'şar puanlı lider PSG ve Nantes'i 4'er puanla Marsilya, Metz, Bordeaux ve Montpellier izliyor. İkinci haftanın sonuçları şöyle: Le Havre-Marsilya: 0-0, Troyes-Lyon: 1-2, Bastia-Strasbourg: 3-0, Lens-Monaco: 1-0, Saint-Etienne-Nantes: 0-2, Sedan-Nancy: 3-1, Metz-Auxerre: 3-0.

Kolombiyalı Congo Valladolid'de

İSPANYOL takımı Valladolid, Real Madrid'in Kolombiyalı milli golcüsü Edwin Congo'yu 1 yıllığına kiraladı. Amerika Kupası'nda başarılı futboluyla dikkat çeken 22 yaşındaki Congo, 8 kez milli forma giydi. Congo'nun kiralanması olayı, Valladolid'in Brezilyalı savunma oyuncusu Julio Cesar'ın geçen ay Real Madrid'e gitmesi üzerine günmede gelmişti.

Zlatko Yankov Neftochimik'e geri dönüyor

BULGARİSTAN'nın Neftochimik Kulübü Başkanı Hristo Portochanov, milli futbolcu Zlatko Yankov'un, İstanbulspor'a tasarlanan transferinin gerçekleşmeyebileceğini öne sürdü. Portochanov, 24 Saat Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Yankov'un, İstanbulspor tarafından kendisine önerilen koşulların uygun olmadığını kaydederek, ‘‘Yankov, büyük bir olasılıkla Neftochimik takına geri dönecek’’ dedi.

Hikmet Kandeğdidünya ikincisi

İNGİLTERE'nin Gateshead kentindeki 13. Dünya Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nın son gününde, Hikmet Kandeğdi yüksek atlamada dünya ikincisi oldu. 9 gün süren şampiyonada, 64 ülkeden 6 bin 800 veteran madalya için mücadele etti. Türkiye'nin 6 sporcuyla katıldığı şampiyonanın son gününde, 65-69 yaş grubunda Dr.Hikmet Kandeğdi, yüksek atlamada, 1.45 ile ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Bayan hentbolcüler Litvanya'ya yenildi

12. Dünya Genç Bayanlar Hentbol Şampiyonası'nda Türkiye, çeyrek final grubundaki ilk maçında Litvanya'ya 27-25 yenildi. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Guangzhou kentinde gerçekleştirilen şampiyonada Türkiye, Litvanya önünde ilk yarıyı da 13-11 yenik kapattı. Milli Takım, çeyrek final grubu ikinci maçında bugün saat 09.00'da İspanya ile karşılaşacak.

Belcika’da Genk sasırttı

Belçika şampiyonu sezona, deplasmnandaki 6-6'lık Westerlo beraberliği ile başladı. Maçta 4 kırmızı kart çıktı, 5 penaltı kararı verildi.

BELÇİKA Ligi'nde geçen sezonun şampiyonu Genk, sezona sürpriz 6-6'lık Westerlo beraberliği ile başladı. Hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nden elenen ve ligde yara sarmayı amaçlayan Genk, 4 kırmızı kartın çıktığı, 5 penaltı kararının verildiği maçta hedefine ulaşamadı. Delbroek ve Van Geem kırmızı kart görünce maçı 9 kişi tamamlayan Genk'in gollerini Strupar (3 penaltı), Gudjonsson, Nsumbu ve F.Bahçe'nin gündeminde Oulare attı. Westerlo'nun golleri ise Brogno (2ikisi penaltı 4) ve Pelic'ten (2) geldi. Westerlo'da da Schaessens ile Thans kırmızı kart gördü. Standard Liege, Mbo Mpenza, E.Mpenza'nın golleriyle konuk ettiği Mechelen'i 2-1 yendi. Sven Vandenbroeck kırmızı kart görünce sahada 10 kişi kalan Mechelen'in tek golü Joris van Hout'tan geldi. Sonuçlar şöyle: Charleroi-Harelbeke: 2-1, Lommel-Lokeren: 1-0, Lierse-Germinal Beerschot: 3-1, Beveren-Eendracht Aalst: 0-2, Verbroedering Geel-Ghent: 1-5.

Kaddafi'li Libya kazandı

LİBYA lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi'nin de formasını giydiği Libya Milli Futbol Takımı, 9. Pan Arap Oyunları'na hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay Peruggia ile hazırlık maçı yapan ancak çıkan kavga sonucu tamamlanamayan karşılaşma sonrası Saadi'li Libya Milli Takımı'nın dünkü rakibi Ürdün temsilcisi Al-Faisley'di. Libya karşılaşmayı 4-1 kazanıp, oyunlar öncesi moral buldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!