Protez bacaklı Amanos Gazisi Kutman Yarbay

Güncelleme Tarihi:

Protez bacaklı Amanos Gazisi Kutman Yarbay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 17:23

Protez bacaklı Amanos Gazisi Kutman Yarbay

Haberin Devamı

Kadir SABUNCUOĞLU/ ERZURUM,(DHA)- HATAY'daki Amanos Dağları'nda bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik arama- tarama operasyonu sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bacakları kesilen Özel Kuvvetler'de Tabur Komutanı olan Yarbay Yakup Kutman, protez bacakla yürümeye başladı.
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesinden sonra Özel Kuvvetler Taburu ile birlikte Hatay'a geçen Yarbay Yakup Kutman, 12 Haziran 2016 tarihinde, Amanos Dağları'nda arama- tarama çalışmasına katıldı. PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu, birlik komutanı Yarbay Yakup Kutman ağır yaralandı.
Yaşadığı büyük acıya rağmen arkasından gelen silah arkadaşlarına "Kimse bana yaklaşmasın. Emniyetinizi alın. Ahmet siz kuzeyi, Musa siz aşağı yamaçları..." diye talimat verdi. Askeri helikopterle Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Yarbay Kutman'ın iki bacağı diz üstünden kesildi. 44 yaşında gazi olan Yarbay Kutman, yaşadığı korkunç olayın ardından birliğine, "Arkadaşlara selam söyleyin. Ben iyiyim" diye de haber ulaştırdı.
Ankara'da yaşamını tekerlekli sandalye üzerinde sürdüren Gazi Yarbay Yakup Kutman'a Bilkent Gazi Fizik Tedavi, Rehabilitasyon, Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde geçen hafta protez bacak takıldı. Operasyon sonrası merkezde yürümeye başlayan Yakup Kutman hakkındaki gelişmeyi Ankara'da oturan öğretmen eşi Dilara Gülşah ve tek çocuğu 13 yaşındaki Arif Alptuğ Kutman, "Ve beklenen an" olarak duyurdu.
Erzurumlu olan Kutman ailesinin sosyal medyada paylaştığı görüntüler, tıklanma rekorları kırdı. Yakınları, dostları, arkadaşları ve askerleri tarafından 'Kahraman Yarbay' adeta mesaj yağmuruna tutuldu. Mesajlarda "Sen bizim can kardeşimizsin Yakup Kutman. Gururumuzsun, onurumuzsun. Çok şey borçlu olduğumuzsun. Çok şükür bugünleri gördük. Dualarımız seninle" denildi.
Ankara GATA Askeri Hastanesinde tedavi görürken Gazi Yarbay Yakup Kutman'ın 27 Temmuz günü sosyal medyada 'Yaşamak savaşmaktır/ Savaşmak dayanmaktır/ Dayanmak inanmaktır/ İnanamazsan dayanamazsın/ Dayanamazsan savaşamazsın/ Savaşamazsan yaşayamazsın' şiirini paylaştı.
Eşi Dilara Gülşah Kutman ise 5 Eylül'de oğlu Arif Alptuğ Kutman'ın doğum gününde, şunları yazdı:
"Bugün oğlum 13 yaşını bitirdi. Biz de evliliğimizin 14 yılını. Oğlum 5 hafta erken doğmayı başararak 1'inci evlilik yıldönümümüze yetişti. İki önemli günün aynı güne rastlaması iyi mi kötü mü bilemedim. Ve babası… Doğumunda görevdeydi. Ancak 1 gün sonra kuvözde görebildi oğlunu. Sadece 5 doğum gününde yanında olabildi oğlunun. Kreşe ve okula başladığı zamanlarda da yanında olamadı. Şimdi babası artık oğlumun yanında, ailemizin başında. Herşeye rağmen. Şu yaşadığımız kasvetli günlerde iyi şeyler dilemek istiyorum oğluma. Oğlum için babasının kanının döküldüğü, bacaklarını verdiği bu vatan toprakları çok daha değerli. Tabii benim için de. Ve oğluma huzurlu, güzel günlerin yaşandığı bir vatanda sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum. Tabii ki bu dileğim hepimizin çocukları içinde aynı zamanda."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!