Prostatta laserle çıkarma tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Prostatta laserle çıkarma tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 00:00

Üroloji uzmanı Prof. Dr. Remzi Sağlam, prostat tedavisinde “laserle çıkarma” yönteminin, “buharlaştırma yöntemi”nden daha avantajlı ve “açık ameliyat” kadar başarılı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sekiz yıl süreyle 2 bine yakın hastaya “buharlaştırma yöntemi” ile tedavi ettiğini vurgulayan Sağlam, bu tedaviden bazı hastaların memnun olmadığını vurguladı.
Sağlam Medicana International Ankara Hastanesi’ndeki toplantıda, “buharlaştırma yöntemi”nde doku kaldığı halde “laserle çıkarma yöntemi”nde doku kalmadığını ifade etti.


Sağlam, Berlin’de Prof. Kuntz’un kliniğinde prostatın tamamının laserle kıyma şeklinde çıkarıldığını ve bu yöntemle tedavi olan hastaların sonuçlarının açık ameliyatda olduğu kadar başarılı olmasından dolayı bu yöntemi uygulamaya başladığını anlattı.

Kıyma şeklinde tahlile

Holmium laser ile yapılan yeni yöntemde prostat aynı açık ameliyatta olduğu gibi kapsülünden ayrılıyor. İdrar kesesindeki prostat ise “morsellatör” denilen özel bir aletle kıyma şeklinde çıkarılarak tahlile gönderiliyor. Bu şekilde gözden kaçabilen prostat kanserleri de yakalanabiliyor. Bu yöntemin en önemli avantajlarından biri de her büyüklükteki prostata uygulanabilmesi.
Toplantıda Prof. Dr. Mut Şafak, Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen, Prof. Dr. Bora Küpeli ve Doç. Dr. Ali Ünsal da böbrek taşlarının kapalı ameliyatlarla ve laserle tedavisini anlattı. Dr. Sağlam on beş yıldan beri açık ameliyat yapmadıklarını ve tüm böbrek taşlarını, üreter denilen kanal taşları dahil olmak üzere kapalı yöntemlerle tedavi ettiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!