Projenin akıbeti cevaplanmamış

Güncelleme Tarihi:

Projenin akıbeti cevaplanmamış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 15:55

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, Ankapark çalışmalarının başladığı dönemde kapatılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların akıbetiyle ilgili geçen sene sonunda TBMM’ye verdiği soru önergesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yanıtlandı.

Haberin Devamı

Bakanlığın yanıtının yetersiz olduğunu kaydeden Gök, “131 hayvan türü demişler fakat sayısını açıklamamışlar. Projenin akıbetini sormuştum cevaplanmamış. Hayvanat bahçesinin kaldırılması kente en büyük ihanetlerden biri. Hayvanat bahçesi, bir buluşma noktasıydı. Ankaralılar dört yıldır yoksun. Hayvanat bahçesinin vakit geçirilmeksizin yapılması belediye başkanının başlıca ve ertelenemez görevidir” eleştirilerinde bulundu. Bakanlığın önergeye cevabında ise şöyle denildi:

131 HAYVAN TÜRÜ

“AOÇ’de 25.06.2012 tarihi itibariyle 131 hayvan türü bulunduğu tespit edilmiştir. 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce AOÇ Hayvanat Bahçesi yerine daha modern ve hayvan refahını öngören hayvanat bahçesinin kurulması kararının alınmasıyla birlikte, yeni hayvanat bahçesi yapılana kadar, buradaki hayvanların başka hayvanat bahçelerine nakline karar verilmiştir. Söz konusu hayvanlar, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Bursa Hayvanat Bahçesi, Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı, Sincan Evcil Hayvan Parkı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne nakledilmiştir. Hayvanların nakli esasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!