Projeleri Ağaoğlu devralıyor ’Hoffmann krizi’ çözülüyor

KRİZ yüzünden zor duruma düşen Hoffmann İnşaat’ın yarım kalan Esentepe’deki 22 katlı alışveriş ve rezidans projesi ile Bomonti’deki 320 konutluk Palms Studios projesi Ağaoğlu’na devredilerek, mağduriyetler önlenecek.

KRİZ yüzünden zor duruma düşünce Maslak, Bomonti, Esentepe ve Göktürk’te uygulamaya koyduğu konut projeleri yarım kalan Hoffmann İnşaat’ın imdadına Ağaoğlu yetişti. Ağaoğlu, Alman Klaus Hoffmann’ın Esentepe’deki 22 katlı iki bloktan oluşan alışveriş ve rezidans projesi ve Bomonti’de şu ana kadar 54’ü satılan 320 konutluk Palms Studios projesini devralmaya hazırlanıyor. Bu projelere güvenip birikimlerini Hoffmann’a yatıran konutzedelerin de mağduriyetini önleyecek olan Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bu iki projeyle ilgili Hoffmann İnşaat ve arsa sahipleriyle yaptığımız görüşmeler son aşamaya geldi. Anlaşmayla ilgili çalışmalar bittiğinde, iki projeyi de kısa sürede tamamlayıp, hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz" dedi. Hoffmann’ın yüzde 85 inşaat seviyesine getirdiği Göktürk’teki 163 konutluk Palms projesini ise konut sahipleri kendi aralarında birleşerek, tamamlama kararı aldı. İşletmesini Ramada Hotel’in yapması planlanan ve otelden oda alan yatırımcıların odaları işletmek üzere otele kiralamasına imkan tanıyan condo sistemiyle pazarlanan Maslak’taki 342 odalı otel projesi ise askıya alındı. Bu projedeki 342 odanın 171’i kat karşılığında arsa sahibine verilmesi kalan 171 odanın da yatırımcılara pazarlanması amaçlanıyordu. Firma, zor duruma düşene kadar bu odalardan 35’ini yıllık 14 bin 900 dolar kira getiri garantisiyle 149 bin dolar ile 200 bin dolar arasında pazarladı.

142 bin dolardan başlıyor

Arkadaşımız Mehtap Özcan’ın yaptığı araştırmaya göre Hoffmann İnşaat’ın, yarım kalan Palms Studios Bomonti projesi, toplam 320 daireden oluşuyor. Şu ana kadar 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan projedeki 54 konut, metrekaresi 3 bin 500 dolardan başlayan fiyatlarla satıldı. Firmanın, 80 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirmeyi planladığı Palms Studios Bomonti projesi, Bomonti tarihi Bira Fabrikası ve Mimar Sinan Üniversitesi’nin bulunduğu bölgede yer alıyor. Kasım 2010’da bitirilmesi planlanan Palms Studios projesinde 17 farklı tipte daire seçeneği bulunuyordu. Daire büyüklükleri ise 35 metrekare ile 160 metrekare arasında değişiyor. Fyatları da 142 bin dolardan başlayıp, 558 bin dolara kadar çıkıyordu.

İmece usulü çözüm


Hoffmann krizinden Göktürk İstanbul Caddesi’ndeki 200 konutluk Palms rezidans ve alışveriş merkezi projesi de nasibini aldı. Büyük bölümü tamamlanan projede anahtar teslimlerini bekleyen hak sahipleri firmanın zor duruma düşmesi üzerine hayal kırıklığı yaşadı. 163 daireden 102’si satılan projeyi şimdi daire sahipleri imece usulüyle tamamlamanın yollarını arıyor. 163 dairenın yanı sıra, alışveriş merkezi, yüzme havuzu, wellness centerın da bulunduğu projenin tamamlanması için 15 milyon TL’ye daha ihtiyaç duyuluyor. Palms Studios projesinin konumlanacağı Bomonti’deki arsanın sahiplerinden Azmi Öğer, "Bu hafta Ali Bey ve konut sahipleri ile yapacağımız görüşmelerden sonra net bir karar vereceğiz" diye konuştu. ’Bomontizede’lerin avukatı Ethem Alkan ise heyecanla görüşmelerin sonucunu beklediklerini söyleyerek, "Ağaoğlu, Hoffmann’ın yükümlülüğünü üstlenerek zarar görmüş konut sahiplerinin mağduriyetini önleyecek. Görüşmelerin sonucunu beklediğimiz için mahkemeye gitmedik ama gerekirse hukuki süreci başlatarak, yasal haklarımızın takipçisi olacağız" dedi.

15 yıldır Türkiye’de konut üretiyor

ALMAN Klaus Hoffmann ve oğlu Ingo Hoffman’ın 1994 yılında kurduğu Hoffmann İnşaat, Türkiye’deki yatırımlarına 2003 yılından itibaren hız verdi. Amerika ve Avrupa’da yaygın olarak uygulanan Condo kiralama sistemini Maslak Ramada Hotel projesiyle Türkiye’ye getiren Hoffman, toplam 342 otel odasını bu yöntemle Türk yatırımcılara pazarlamak istedi. Ancak, Türk yatırımcıları bu sisteme fazla talep göstermeyince, odaların büyük bölümü satılamadı. Bunun üstüne bir de harfiyat sırasında tarihi su kanalın ortaya çıkması, projenin Anıtlar Kurulu’na takılmasına yol açtı.
Yazarın Tüm Yazıları