Proje ve araştırma zamanı

Astrolojik açıdan bugün hareketli bir gün. Güneş burç değiştiriyor ve Koç burcunda dolaşmaya başlıyor. Böylece Koçların dönemi başlamış oluyor.

Aynı zamanda bugün Mars da burç değiştiriyor ve Oğlak burcundan çıkıp Kova burcuna giriyor. Güneş-Mars arasındaki uyumlu etkileşim bugün şahsiyetinizi kuvvetli bir biçimde açığa çıkaracağınızı işaret ediyor. Özellikle bugün doğanlar kendilerini son derece güçlü hissedecekler. Ayrıca yeni başlangıçlar yapmak için içinizden güçlü itilimler duyacaksınız. Ancak Merkür’ün geri gitmeye başladığını unutmayın. Bu nedenle yeni bir işe başlamak yerine başlamak istediğiniz konularla ilgili araştırmalar yapmak ve projeler geliştirin.

Bugün ilkbaharın başlangıç günü

Bugün ekinoks. Gün dönümü. Güneş koç burcuna giriyor ve ilkbahar başlıyor aynı zamanda tüm mevsimlerin başlangıcını işaret ediyor.

Önümüzdeki tüm mevsimler, ilkbahar, yaz, sonbahar, kış sizin için nasıl geçecek? İşte bunun cevabı, sizin bu günü nasıl geçirdiğinize bağlı...

Sümerlilerden bu yana ilkbaharın ilk gününün törenlerle, şenliklerle kutlanmasının nedeni, doğanın bir parçası olan insanın doğayla bütünleşmesini ve doğanın nimetlerini cömert olarak kendisine sunmasını hedefliyor.

Bu amaçla iyi niyet ve dilekler içinde doğaya sunduğu nimetler için teşekkür ediyor ve neşeyle yiyip içerek ve dans ederek kutluyor. Böylece bütün bir yılın kendisi için neşeli ve bereketli geçeceğini biliyor.

İşte bu bilgi (Sümerlilerden bu yana bilginin kendisi kaybolmuş olsa bile gelenek olarak Anadolu’da yaşamaya devam ediyor) çağımız insanı için de geçerli.

Çünkü biz insanlar, doğanın bir parçası olduğumuzu, zaten doğayla bütünlük içinde bulunduğumuzu hatırlayabilir ve ilkbaharın ilk gününü, doğanın uyanışını tıpkı bir doğum günü gibi kutlayabiliriz.

Binlerce yıldır ilkbaharın ilk gününü şenliklerle kutlamış, bayram yaparak baharı karşılamış olan atalarımızın izinden gidebilir ve biz de bayram yaparak kutlayabiliriz diye düşünüyorum. Hem de iyi dilekler, güzel niyetlerle bolluk ve bereket içinde bir yıl geçirme arzumuzu neşe içindeki kutlamayla ifade etmiş olacağız.

Bugünü kendiniz için bayram ilan edin ve dostlarınızı evinize davet edin. Evinizi mevsim çiçekleriyle, kır çiçekleriyle süsleyin. Masanızı kuru yemişler, meyveler ve yiyeceklerle donatın.

Tıpkı diğer bayramlarda olduğu gibi yapabileceklerinizin en iyisini yapmaya çalışın. Evinizi ve kendinizi süsleyin. En sevdiğiniz kıyafetleri giyin ve dostlarınızı öyle karşılayın. Ne de olsa bugün bayram. Doğanın uyanışını bayram yaparak kutlayın.

Dostlarınızla birlikte neşeyle yiyin için ve eğlenin. Ve bugün için hazırlanırken bu senenin sizin için bereketli, verimli ve neşeli geçmesini dileyerek yapın.

Niyet etmek çok önemlidir.

Niyetiniz nasıl olursa, gününüz ve yılınız da öyle geçer. Burada sözü edilen yıl, ilkbahar ile başlayan kış ile biten zamanı anlatmaya çalışıyorum. Çünkü ilkbaharla birlikte uyanan doğanın bize nimetlerini sunmaya başladığı dönem ve sonraki ilkbahara kadar geçen sürecin sizin için verimli ve bereketli geçmesi için bugün konsantre olun ve kendiniz ve sevdikleriniz için iyi dileklerde bulunun. Sonra da neşeyle yiyip içip gülün eğlenin.

Neşe, pozitif enerjinin açığa çıkmasını sağlar. Dileklerinizin gerçekleşmesine yardımcı olur. Böylece bütün sene eğlenceli ve bereketli geçer.

Sümerliler bu bilgiyi hayatlarına geçirerek bugünü kutluyorlardı, sonra bilgi ortadan kalktı fakat gelenek olarak sürmeye devam etti. Şimdi bu bilgiyi uyandırma ve kullanma zamanı geldi.
Yazarın Tüm Yazıları