Proje pazarı

Güncelleme Tarihi:

Proje pazarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 16:00

Ankara Kalkınma Ajansı (AKA) tarafından ATO Congresium'da bu yıl beşincisi düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı'nda, eloktronikten kimyaya, çevreden savunmaya, yazılımdan sağlık teknolojilerine yaklaşık 100 proje boy gösterdi.

Haberin Devamı

Başkent’teki fikir aşamasında bilimsel çalışmaların ticarileşmesini amaçladıklarını belirten AKA Genel Sekreteri Arif Şayık, “Pazarın bu sene beşincisini düzenliyoruz. Yaklaşık 100 proje geldi. Seçtiğimiz 10’u için ürünlerin ticarileştirilmesi konusunda çalışmalar yürüteceğiz.”

ÖĞRENCİLER SANAL OKULDA

Proje uzmanları açtıkları stantlarda ziyaretçilere geliştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Holografik ekran içinde 3 boyutlu eğitim vermeyi amaçladıklarını söyleyen Proje Uzmanı Seren Külcüoğlu, “Sanal bir okul ortamı yarattık. Öğrenciler, istedikleri herhangi bir konuya ulaşıp, içeriğini görme ve detaylı şekilde inceleme şansı buluyor” diye konuştu. Proje Uzmanı Elçin Ekşi ise, “Amacımız ette tağşiş ve GDO ile ilgili problemlerin daha kolay daha hızlı çözülebilmesi için bir çözüm geliştirmek” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!