Proje maratonunda yarışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Proje maratonunda yarışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 12:43

İzmir Üniversitesinde Generation 0101 başlıklı Erasmus Plus projesi kapsamında bilişim eğitimi alıp, Sivil Toplum Kuruluşları için proje hazırlayacak gençler, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 6 farklı ülkede gerçekleşecek proje maratonlarında yarışacak.

Haberin Devamı

Proje maratonunda yarışacaklar

Her yıl Mart ayında Telecentre-Europe tarafından Avrupa’da düzenlenen "Get Online Week" (Çevrimiçi Olun Haftası) etkinlikleri çerçevesinde bu yıl İzmir Üniversitesinde herkese açık ve ücretsiz olarak e-beceriler eğitimi düzenlendi. Gençlerin bilişim becerilerini geliştirerek, işsizlik sorununu azaltmayı hedefleyen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Generation 0101 projesi kapsamındaki bu e-beceri eğitimleri içerisinde Topluluk Web Radyosu ve Android Programlamaya Giriş konuları yer aldı. Generation 0101 projesi ile Hırvatistan’a giderek, eğitim alan İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğrencileri Kutay İnceler, Esra Cambaz, Doğan Arıkan, Sıla Deveci ve Aslıhan Özmen tarafından gerçekleştirilen web radyosu eğitimi konusunda bilgi verildi.

Haberin Devamı

Proje maratonunda yarışacaklar

Haziran ayında bir hafta boyunca devam edecek ortalama 30-45 saatlik dersler ile sürdürülecek olan eğitim programında, Topluluk Web Radyosu, Mobil Uygulama Geliştirme Kolay Programlama, Web Tasarımı, e-Gazetecilik, Çevrimiçi İşbirliği ve Video konuları yer alacak. Projeler, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Litvanya, Letonya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Hırvatistan’da yapılacak proje maratonlarında diğer ülkelerden gelen katılımcılarla yarışarak geliştirilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!