Profesörlere operasyon

Güncelleme Tarihi:

Profesörlere operasyon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 20:56

İstanbul’da dün Boğaziçi ve Medeniyet üniversitelerinde Fetullahçı Terör Örgütü operasyonu vardı. İki üniversiteden 21’i profesör 72 öğretim üyesi için gözaltı kararı çıkartıldı. Çoğunluğu Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden olan 72 akademisyenden 50’si gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesine FETÖ operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında ve İstanbul Medeniyet Üniversitesine dün FETÖ operasyonu düzenlendi.
Boğaziçi Üniversitesinden aralarında akademisyen Koray Çalışkan’ın da bulunduğu 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Medeniyet Üniversitesinden ise, 19’u Tıp Fakültesi profesörü olmak üzere 64 şüpheli hakkında Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği suçlamasıyla gözaltı kararı verildi. Bunlardan 42’si gözaltına alındı.

TWEETLERİ DELİL OLDU

FETÖ propogandası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla gözaltına alınan Koray Çalışkan’nın “Gülene iftira atma. direntürkiye”, “Anadolu Ajansı FETÖ diye bir şey yazmış. Terör örgütüymüş cemaat. Vesayetçiler bile bu kadar ileriye gitmemişti”, “Kendisini kurtarmak için ülkesini savaşa atan adama, hayvan denmez ayıptır, iblis denmez günahtır, katil denir layıktır” şeklinde attığı tweetler ise suçlamalar hakkındaki deliller oldu. Koray Çalışkan’ın geçen yıl ölen FETÖ imamlarından aynı zaman da Gazeteciler Yazarlar Vakfı’nın son başkanı Cemal Uşşak ile çok sayıda telefon görüşmesi olduğu da belirtildi. Çalışkan’ın bazı CHP’li belediye başkanlarından TV kanalı kurmak için para topladığı ile ilgili iddiaların ise incelendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

ODALARI ARANMADI

Gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli akademisyen Koray Çalışkan, Atışalanı Polis Merkez Amirliği’ne götürüldü. Çalışkan’ın avukatları sabah saatlerinde karakola giderek müvekkilleri ile görüşmek istedi. Ancak dosyadaki kısıtlılık nedeniyle avukatlar Çalışkan ile görüşemedi. Avukat görüşünün gözaltı işleminden 24 saat sonra yapılacağı öğrenildi. Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi yetkilileri ise gözaltına alınan akademisyenlerin odalarında polis araması yapılmadığını söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!